Crème brulée

Crème brulée er en deilig avslutning på måltidet, du kan lage den helt uten smakstilsetning eller bare med vanilje. Uansett er dette en dessert de aller fleste liker. Den består av mye fløte og egg, men har lite sukker.

Crème brûlée:
Stemmer: 1
Rating: 5
Deg:
Rate this recipe!
Skriv ut
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Porsjoner
12
Porsjoner
12
Crème brûlée:
Stemmer: 1
Rating: 5
Deg:
Rate this recipe!
Skriv ut
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Porsjoner
12
Porsjoner
12
Ingredienser
Porsjoner:
Enheter:
Instruksjoner
Crème brûlée
  1. •Sett langpannen i ovnen med kokende vann (ca. 80*C). Sett ovnen på 140*C.
  2. •Varm opp melk og fløte til ca 80*. Bland sammen eggeplommer og sukker. Hell over den varme fløten og melken i en tynn stråle, sil blandingen og ha den en mugge.
  3. •Hell forsiktig blandingen i formene og stek i vannbad ca 45 min. Blandingen skal ikke skvulpe i midten, kjenn med en kakestikke. Crème brûlée skal være på ca 82-84 gr. i midten
  4. •Avkjøl. Når Crème brûlée er kald og like før servering, strøs det et tynt lag brunt sukker over, som karamelliseres med en brenner.
Nougatine
  1. •Smelt smøret over svak varme, tilsett sukker og la det løse seg opp. Ha i hvetemelet, bland godt og ha i fløte. Rør dette til en glatt masse.
  2. •Smør det tynt utover en bakeplate, og dryss over masse mandelflak.
  3. •Stekes ved 180*C til det blir gyllent. Ca. 15 min.
  4. •Stikk ut ønsket form til porsjonene og hakk resten for å ha over desserten.
Del denne oppskriften