Fransk patè med laks

Skriv ut Del på Facebook
Dette er en gammel oppskrift som jeg endelig fant igjen. Jeg har laget den mange ganger, men det før jeg begynte å ta bilder 🙂 ! Så nå har jeg lånt bildet fra oppskriftsiden til jeg får laget en igjen. Denne er perfekt som forrett eller små rett til koldtbord og kan lages flere dager på forhånd.
6 pors

Ingredienser
 

Pateèn

  • 850 gr laks /ørretfilè
  • 3 stk eggehviter
  • 1 ts salt
  • ¼ ts pepper
  • 1 ss sitronsaft
  • 2-4 ss hakket dill
  • 3 dl iskald fløte
  • 0,5 stk grønn hakket paprika

Saus

  • 2,5 dl rømme
  • 1,5 dl majones
  • 2 ss hakket dill
  • smak til sitronsaft

Fremgangsmåte
 

Tilberedning

  • Fjern alle ben. Skjær 150 gr av fileèn i tynne strimler. Mal resten med salt, pepper og eggehvite i en foodprosessor til alt er godt blandet.
  • Pass på så alt er iskaldt, sett bollen kjølig en stund. Spe med iskald fløte til alt er finmalt. Rør inn tilslutt finhakket paprika og sitronsaft.
  • Smør en avlang form og legg en strimmel matpapir i bunnen. Bland litt av farsen med dillen. Lagg farse , filètstrimler og dillblandingen lagvis i formen . Dekk formen med folie og stek i vannbad på nederste rille i ovnen på 150 gr. i 45 min. Sjekk med en pinne om pateèn er ferdig. La den avkjøles i formen.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!