Jordbærmoussekake

Skriv ut Del på Facebook
En frisk og veldig god Jordbærmoussekake. Her kan man bruke melløs sjokoladebunn også.

Ingredienser
 

Mandelbunn

  • 5 stk eggehviter
  • 250 gr malte mandler
  • 250 gr melis

Jordbærkrem

  • 345 gr jordbærsaft/pure
  • 345 gr youghurt naturell
  • 120 gr sukker
  • 6 plater gelantin
  • 690 gr fløte

Panna cotta

  • 215 gr skogsbærsaft/pure
  • 215 gr youghurt naturell
  • 75 gr sukker
  • 3,5 plater gelantin

Gele

  • 1,5 dl jordbærsaft
  • 1,5 dl vann
  • 75 gr sukker
  • 30 gr glucose
  • 4,5 plater gelantin
  • 1 ts maizena
  • eller brukt gelepulver

Fremgangsmåte
 

Mandelbunn

  • Pisk halvparten av melisen med eggehviten til det blir helt stivt.
  • Vend forsiktig inn resten av melisen og mandlene. Ha røren i en godt smurt rund form, 24 cm i diameter.
  • Bløt gelatinen i kaldt vann i 10 minutter. Varm opp jordbærsaft med ¾ dl vann, glukose og sukkeret. Bland maisenna med¾ dl vann og rør det i saften når den koker. La dette koke i 3 minutter. Avkjøl litt og ha i gelatinen. Avkjøl.

Jordbærkrem

  • Bløt gelatinen i kaldt vann i 10 minutter. Kok opp halvparten av jordbær­saft/-pure og sukkeret. Tilsett gela­tinen og resten av jordbærsaft/ -pure. Bland forsiktig i yoghurt. Avkjøl litt. Pisk fløten ikke for stiv og løft denne inn.

Panna cotta

  • Bløt gelatinen i kaldt vann i 10 minutter. Stryk geleen forsiktig på kaken når den er avkjølt, men ikke stiv­net. Kok opp halvparten av skogs-bærsaft/-pure og sukkeret. Tilsett gelatinen og resten av saft/pure. Bland forsiktig i naturell yoghurt. Hell dette i en rund form, ca. 20-22 cm og frys dette.

Gele

  • Bløt gelatinen i kaldt vann i 10 minutter. Varm opp jordbærsaft med ¾ dl vann, glukose og sukkeret. Bland maisenna med ¾ dl vann og rør det i saften når den koker. La dette koke i 3 minutter. Avkjøl litt og ha i gelatinen. Avkjøl.

Sett sammen

  • Legg mandelbunnen på et fat og sett en smurt kakering rundt. Hell over halvparten av jordbærkremen og legg på den frosne panna cottaen. Fyll over med resten av kremen. Sett kaldt til det stivner. Stryk geleen over den kalde kaken, geleen må være avkjølt, men ikke stiv. Bruk gjerne gelepulver
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!