Leverpostei med bacon

Skriv ut Del på Facebook
Denne oppskriften har jeg brukt til leverpostei i årevis. Denne gangen ville jeg gjøre den ekstra god på smak, så jeg tilsatte 125gr. stekt bacon. Stekt fordi smaken er mye bedre da.
ca 50 min
175 c

Ingredienser
 

Lever

  • 500 gr svinelever kyllinglever blir en mildere smak, okselever sterkere.
  • 125 gr bacon
  • 200 gr spekk
  • ½ stk løk males med leveren
  • 2 stk ansjos ansjos er en fantastisk smakforsterker og tilfører det lille ekstra

hvit saus

  • 60 gr smør
  • 60 gr hvetemel
  • 3,5 dl melk
  • 2 ts salt
  • ½ ts pepper
  • ts allehånde
  • 1 stk egg

Fremgangsmåte
 

Hvit saus

  • Lag en tykk hvit saus ved å smelte smør, ha i hvetemel og spe med melk. Tilsett krydderne og la den bli helt kald. Sprøstek bacon

Forbered leveren

  • Leveren må vannes ut natta over, rens det godt for alle hinner etc. Tørk den godt og skjær den i mindre biter.
  • Mal alle ingrediensene og det stekte baconet med skiven som har de minste hullene. Du kan ta den i foodprosessor, da blir den veldig finmalt.
  • Bland sammen saus og leverblandingen og tilsett et lettpisket egg.
  • Fyll røren i smurte former og dekk med aluminiumsfolie, stek i vannbad på 175°C i ca 50 min. Når den er ferdig skal den ha en kjernetemp på ca 75°C.
  • Det er veldig lekkert å fylle røren i noen pene dype porselensformer, men det går fint å ha den i smurte alumininumsformer.
  • Ved servering, tar jeg den ut av former, skjærer den i rause skiver. Det smaker deilig med litt ekstra bacon og syltet agurk.
  • Hvis du bruker små former er steketiden litt kortere, kjenne med en kniv, posteien skal bytte farge helt igjennom og ha kjernetemp på 75°C
    Når posteien er kald er det lekkert med et tynt lag mørk aspic på toppen.

Tips og triks!

  • Du kan bytte ut bacon med 50 g svinekjøtt og servere stekt sopp på isteden. 
  • Denne smaker kjempegodt på et grovt hjemmelaget brød, som du finner her Thoralf brød. Denne gangen brukte jeg byggflak i deigen og det ga en nydelig sprø smak.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!