Nydelig epledessert

Skriv ut Del på Facebook
4 pers

Ingredienser
 

Eplekompott

  • 5 stk epler syrlige og faste passer godt
  • 100 gr sukker sukk
  • 1 dl eplejuice
  • 1 stk vaniljestang
  • 1 stk kanelstang

Karamellflak

  • 300 gr sukker
  • 2 ss vann

Kanelmousse

  • 3 dl melk
  • 4 stk eggeplommer
  • 1 ss maizena
  • 2 stk kanelstenger
  • 80 gr sukker
  • 2 dl pisket fløte

Honningsaus

  • 1 dl flytende honning
  • 2 dl seterrømme
  • 1 ss sitronsaft

Fremgangsmåte
 

Eplekompott

  • Skrell eplene, fjern kjernehuset og del de eplene i 2cm x 2cm terninger. ha dem i en kjele med de andre ingrediensene. Del vaniljestangen og skrap ut frøene, bruk både stang og frø. Kok kompotten til eplene er så vidt møre. Sett kompotten kaldt.

Karamellflak

  • Ha alt i en kjele og kok til lys karamell. Hell karamellen ut på en smurt plate og la den avkjøle helt Knus karamellen til støv i en food-prossesor. Legg silikonmatter på en stekeplate. Sikt et 2mm tykt lag karamellstøv på matten. Varm stekeovnen til 250 gr. med grill element på. Stek til karamellstøvet smelter. NB dette går fort så følg med!! Ta det ut av ovnen og la det avkjøle helt. Da kan du brekke tynne karamellflak.

Kanelmousse

  • Kok opp 2 dl melk med sukker og kanelstenger. Bland resten av melken med eggeplommene og maizena og spe dette i den varme melken. Rør godt og kok til kremen tykner. Ta den av platen og sil den. Dryss litt sukker på toppen så det ikke blir snerk. Sett til avkjøling. Ved anretning blandes pisket fløte forsiktig inn.

Honningsaus

  • Bland flytene honning med rømme og sitronsaft.

Tips og triks!

Denne desserten har jeg hentet fra Stiansens flotte bok " Stiansen til fest" . Vel verd lesning og oppskriftene er supre. Jeg vi ha denne oppskriften tilgjengelig overalt og da må den inn her.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!