Supert tilbehør til påskelammet bl.a.
Oppskrift på Pommes Anna
220 C
8 porsj.
Ingredienser
- 6 skiver bacon kuttet i biter
- ca 650 gram rosenkål vasket, trimmet og skåret i to
- 2 ss usaltet smør
- 6 fedd hvitløk finhakket
- ½ kopp 120 g kremfløte
- 1 ts salt eller etter smak
- ¼ ts sort pepper eller etter smak
- 1 kopp 115 g Gruyereost, strimlet
- 1 kopp 115 g mozzarellaost, strimlet
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 220℃.
- Stek bacon på middels høy varme.Når baconet er brunet, legger du det på papirhåndklær og setter tilside.
- Ha rosenkålen i pannen med kuttsiden ned, smak til med salt og pepper. Stek i 6-8 minutter.
- Rør inn smøret til det er smeltet. Tilsett deretter hvitløken og stek i ca 30 sekunder. Tilsett fløten og kok i ett minutt til.
- Hell det over i en ildfast form og sett den i stekovnen, stek i 8-10 minutter. Du kan gjøre retten ferdig til du skal sette den i ovnen på forhånd. Da må den kanskje stekes litt lenger.
- Ta gryten ut av ovnen. Tilsett revet Gruyere- og mozzarellaost og baconbitene, og sett rosenkålen tilbake i ovnen. Stek i ca 2-3 minutter, eller til osten er smeltet.
- Server når den er varm. Tilsett mer salt og pepper etter smak.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!