Matgleden - Anne Bullen Eek

Rosenkål i form med fløte og ost

Matgleden

23. mars 2024

Foto: Homestead recipe

Supert tilbehør til påskelammet bl.a.

Skriv ut Del på Facebook
Oppskrift på Pommes Anna
Matgleden
220 C
8 porsj.

Ingredienser
 

  • 6 skiver bacon kuttet i biter
  • ca 650 gram rosenkål vasket, trimmet og skåret i to
  • 2 ss usaltet smør
  • 6 fedd hvitløk finhakket
  • ½ kopp 120 g kremfløte
  • 1 ts salt eller etter smak
  • ¼ ts sort pepper eller etter smak
  • 1 kopp 115 g Gruyereost, strimlet
  • 1 kopp 115 g mozzarellaost, strimlet

Fremgangsmåte
 

  • Forvarm ovnen til 220℃.
  • Stek bacon på middels høy varme.
    Når baconet er brunet, legger du det på papirhåndklær og setter tilside.
  • Ha rosenkålen i pannen med kuttsiden ned, smak til med salt og pepper. Stek i 6-8 minutter.
  • Rør inn smøret til det er smeltet. Tilsett deretter hvitløken og stek i ca 30 sekunder. Tilsett fløten og kok i ett minutt til.
  • Hell det over i en ildfast form og sett den i stekovnen, stek i 8-10 minutter.
    Du kan gjøre retten ferdig til du skal sette den i ovnen på forhånd. Da må den kanskje stekes litt lenger.
  • Ta gryten ut av ovnen. Tilsett revet Gruyere- og mozzarellaost og baconbitene, og sett rosenkålen tilbake i ovnen.
    Stek i ca 2-3 minutter, eller til osten er smeltet.
  • Server når den er varm. Tilsett mer salt og pepper etter smak.
Matgleden
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Grissini