Rosenkål i form med fløte og ost

Foto: Homestead recipe

Supert tilbehør til påskelammet bl.a.

Skriv ut Del på Facebook
Oppskrift på Pommes Anna
220 C
8 porsj.

Ingredienser
 

  • 6 skiver bacon kuttet i biter
  • ca 650 gram rosenkål vasket, trimmet og skåret i to
  • 2 ss usaltet smør
  • 6 fedd hvitløk finhakket
  • ½ kopp 120 g kremfløte
  • 1 ts salt eller etter smak
  • ¼ ts sort pepper eller etter smak
  • 1 kopp 115 g Gruyereost, strimlet
  • 1 kopp 115 g mozzarellaost, strimlet

Fremgangsmåte
 

  • Forvarm ovnen til 220℃.
  • Stek bacon på middels høy varme.
    Når baconet er brunet, legger du det på papirhåndklær og setter tilside.
  • Ha rosenkålen i pannen med kuttsiden ned, smak til med salt og pepper. Stek i 6-8 minutter.
  • Rør inn smøret til det er smeltet. Tilsett deretter hvitløken og stek i ca 30 sekunder. Tilsett fløten og kok i ett minutt til.
  • Hell det over i en ildfast form og sett den i stekovnen, stek i 8-10 minutter.
    Du kan gjøre retten ferdig til du skal sette den i ovnen på forhånd. Da må den kanskje stekes litt lenger.
  • Ta gryten ut av ovnen. Tilsett revet Gruyere- og mozzarellaost og baconbitene, og sett rosenkålen tilbake i ovnen.
    Stek i ca 2-3 minutter, eller til osten er smeltet.
  • Server når den er varm. Tilsett mer salt og pepper etter smak.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!