Albondigas ( spanske kjøttboller)

Foto: Shutterstock

En tradisjon til tapas!

Skriv ut Del på Facebook
kan lages dagen før
+
Lett
0

Ingredienser
 

Kjøttboller

  • 1 stk gul løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 4 stk loffskive
  • 1 dl kjøttkraft
  • 250 g kjøttdeig av svin
  • 250 g kjøttdeig av storfe
  • 1 stk egg
  • 2 ss manchego – revet
  • 1 ss persille – finhakket
  • litt finhakket chili
  • litt røkt paprikakrydder

Tomatsaus

  • 1 ts paprikakrydder
  • 400 g hermetiske tomater – hakkede
  • 1 dl rødvin
  • 0.5 dl kjøttkraft
  • salt og pepper
  • 4 ss olivenolje
  • smak til med kajenne
  • 2 ss tomatpure

Fremgangsmåte
 

Kjøttboller

  • Finhakk løk og hvitløk. Stek den myk og gyllen i en stekepanne med litt olivenolje.
  • Bløtlegg loff i kjøttkraft eller -buljong i 5 minutter, og press ut væsken.
  • Bland sammen løk, chili og hvitløk, bløtlagt loff, kjøttdeig av svin, kjøttdeig av storfe, egg, revet manchego og persille i en bolle. Smak til med salt og pepper.
    Litt oregano er også godt i.
  • Form små kjøttboller av blandingen.
  • Varm opp en stekepanne på middels høy varme med olivenolje. Stek kjøttbollene gylne.
    Legg kjøttbollene tilside

Tomatsaus

  • Brun tomatpureen litt. Ha paprikakrydder, hermetiske tomater, rødvin og kjøttkraft/buljong i kjelen og la det småkoke i 20 minutter. Smak til med salt, pepper og kajenne.
    Sausen bør ha et lite "sting".
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!