En tradisjon til tapas!
kan lages dagen før
Lett
0
Ingredienser
Kjøttboller
- 1 stk gul løk
- 2 fedd hvitløk
- 4 stk loffskive
- 1 dl kjøttkraft
- 250 g kjøttdeig av svin
- 250 g kjøttdeig av storfe
- 1 stk egg
- 2 ss manchego – revet
- 1 ss persille – finhakket
- litt finhakket chili
- litt røkt paprikakrydder
Tomatsaus
- 1 ts paprikakrydder
- 400 g hermetiske tomater – hakkede
- 1 dl rødvin
- 0.5 dl kjøttkraft
- salt og pepper
- 4 ss olivenolje
- smak til med kajenne
- 2 ss tomatpure
Fremgangsmåte
Kjøttboller
- Finhakk løk og hvitløk. Stek den myk og gyllen i en stekepanne med litt olivenolje.
- Bløtlegg loff i kjøttkraft eller -buljong i 5 minutter, og press ut væsken.
- Bland sammen løk, chili og hvitløk, bløtlagt loff, kjøttdeig av svin, kjøttdeig av storfe, egg, revet manchego og persille i en bolle. Smak til med salt og pepper. Litt oregano er også godt i.
- Form små kjøttboller av blandingen.
- Varm opp en stekepanne på middels høy varme med olivenolje. Stek kjøttbollene gylne. Legg kjøttbollene tilside
Tomatsaus
- Brun tomatpureen litt. Ha paprikakrydder, hermetiske tomater, rødvin og kjøttkraft/buljong i kjelen og la det småkoke i 20 minutter. Smak til med salt, pepper og kajenne. Sausen bør ha et lite "sting".
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!