Denne kan brukes til epler også
30 til 40 min
175 c
8 porsj.
Utstyr
- 1 paiform ca 22-23 cm
Ingredienser
- 6-7 rabarbrastilker eller 8 små epler eller 4 store
- 0,75 dl sukker
- 2 ss brunt sukker
- 3 ts malt kanel ikke til rabarbraen
- 2 ts malt kardemomme ikke til rababraen
- 4 spiseskjeer potetmel eller maisenna
Sprø smuledeig
- 2 dl sukker
- 2 ts salt
- 3 dl havregryn
- 1,5 dl hvetemel
- 1 teskje bakepulver
- 2 teskjeer vaniljesukker
- 175 g smør
- 0,5 dl lys sirup
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 175 grader (over- og undervarme).
- Skrell, del opp, fjern kjernehusene og skjær eplene i biter.
- Bland alle ingrediensene til fyllet i en bolle og fordel det i en paiform.
- I en annen bolle blander du sammen granulert sukker, salt, havregryn, hvetemel, bakepulver og vaniljesukker.
- Smelt smøret i en kjele og hell det deretter i bollen sammen med sirupen. Rør til det er glatt og smør det over eplefyllet. Fordel forsiktig i et jevnt lag over eplene.
- Stek paien midt i ovnen i omtrent 30–40 minutter, eller til den har en fin gyllenbrun farge og ikke lenger er blank.
- Paien er deilig servert umiddelbart, men den er også god i romtemperatur. Server med en kule vaniljeis eller masse vaniljesaus!
- Opprett notat
Tips og triks!
Bruk samme oppskrift eplepai
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!