Rabarbra smulepai

Server med is eller vaniljesaus!
Foto: Shutterstock

Denne kan brukes til epler også

Skriv ut Del på Facebook
Matgleden
30 til 40 min
175 c
8 porsj.

Utstyr

  • 1 paiform ca 22-23 cm

Ingredienser
 

  • 6-7 rabarbrastilker eller 8 små epler eller 4 store
  • 0,75 dl sukker
  • 2 ss brunt sukker
  • 3 ts malt kanel ikke til rabarbraen
  • 2 ts malt kardemomme ikke til rababraen
  • 4 spiseskjeer potetmel eller maisenna

Sprø smuledeig

  • 2 dl sukker
  • 2 ts salt
  • 3 dl havregryn
  • 1,5 dl hvetemel
  • 1 teskje bakepulver
  • 2 teskjeer vaniljesukker
  • 175 g smør
  • 0,5 dl lys sirup

Fremgangsmåte
 

  • Sett ovnen på 175 grader (over- og undervarme).
  • Skrell, del opp, fjern kjernehusene og skjær eplene i biter.
  • Bland alle ingrediensene til fyllet i en bolle og fordel det i en paiform.
  • I en annen bolle blander du sammen granulert sukker, salt, havregryn, hvetemel, bakepulver og vaniljesukker.
  • Smelt smøret i en kjele og hell det deretter i bollen sammen med sirupen. Rør til det er glatt og smør det over eplefyllet. Fordel forsiktig i et jevnt lag over eplene.
  • Stek paien midt i ovnen i omtrent 30–40 minutter, eller til den har en fin gyllenbrun farge og ikke lenger er blank.
  • Paien er deilig servert umiddelbart, men den er også god i romtemperatur. Server med en kule vaniljeis eller masse vaniljesaus!
  • Opprett notat
Matgleden

Tips og triks!

Bruk samme oppskrift eplepai
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Vi flyttet tilbake dit i 2022 og har bygget hus.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!