En gammel rett fra New York, med oppsving flere ganger. Den er oppkalt etter Jegergudinnen Diane.
4 personer
Ingredienser
- 4 biffer gjerne fra mørbrad
Saus som tilbehør
- 2-3 sjalottløk
- 3-4 fedd hvitløk
- 300 g sjampinjong
- 1 ss smør
- 3-4 ss worcestershiresaus
- 1 ss dijonsennep
- En god skvett konjakk
- 2 ½ kopper fløte
- Eventuelt lett konsentrert kjøttkraft
- 2-3 ss finhakket persille
Potetkroketter
- 800 g bakepoteter
- 50 g smør
- 2 stk. eggeplommer
- 2-3 dl mel
- 2 stk. hele egg
- fint brødrasp.
Fremgangsmåte
- Finhakk sjalottløk og hvitløk. Skjær sjampinjongen i skiver. Hakk persillen.
- Bank biffene til de er ca. 1 cm tykke, ( eller la de være som de er) Brun dem raskt i en panne i olivenolje. Sett dem til side.
Saus som tilbehør
- Ha sjalottløk i pannen og stek dem i et par minutter. Tilsett sopp og hvitløk og en spiseskje smør. Stek soppen til den har fordampet. Tilsett worcestershiresaus og dijonsennep. Hell over konjakk og flamber. Skru av viften over komfyren!!!!Tilsett fløte og persille og la sausen koke i et minutt. Krydre med salt og pepper og eventuelt litt konsentrert kjøttkraft. Ha biffene tilbake i pannen og varm dem gjennom.
- Server med potetkroketter og en blandet salat «ved siden av».
Potetkroketter
- Skrell potetene, skjær dem i små biter og kok dem møre i vann uten salt. Hell av vannet og la dem dampe helt tørre i pannen. Mos dem deretter og rør smør og eggeplommer inn i potetmosen. Krydre med salt og pepper og la potetmosen avkjøles. Lag avlange små kroketter, med hendende. som dyppes i sammenvispet egg og deretter rasp. La paneringen sette seg litt før du steker krokettene 5–6 biter om gangen i en varm frityrkoker. La dem dryppe av på kjøkkenpapir og oppbevar dem om nødvendig. Varm dem i ovnen.
Alternativer
- Sausen som tilbehør er NYDELIG og jeg brukte bare potetmosen som den er. Stekte poteter er også godt ved siden av!
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!