Steak Diane

Foto: Brødrene Price fra DR.DK

En gammel rett fra New York, med oppsving flere ganger. Den er oppkalt etter Jegergudinnen Diane.

Skriv ut Del på Facebook
4 personer

Ingredienser
 

  • 4 biffer gjerne fra mørbrad

Saus som tilbehør

  • 2-3 sjalottløk
  • 3-4 fedd hvitløk
  • 300 g sjampinjong
  • 1 ss smør
  • 3-4 ss worcestershiresaus
  • 1 ss dijonsennep
  • En god skvett konjakk
  • 2 ½ kopper fløte
  • Eventuelt lett konsentrert kjøttkraft
  • 2-3 ss finhakket persille

Potetkroketter

  • 800 g bakepoteter
  • 50 g smør
  • 2 stk. eggeplommer
  • 2-3 dl mel
  • 2 stk. hele egg
  • fint brødrasp.

Fremgangsmåte
 

  • Finhakk sjalottløk og hvitløk. Skjær sjampinjongen i skiver. Hakk persillen.
  • Bank biffene til de er ca. 1 cm tykke, ( eller la de være som de er)
    Brun dem raskt i en panne i olivenolje. Sett dem til side.

Saus som tilbehør

  • Ha sjalottløk i pannen og stek dem i et par minutter. Tilsett sopp og hvitløk og en spiseskje smør. Stek soppen til den har fordampet. Tilsett worcestershiresaus og dijonsennep.
    Hell over konjakk og flamber. Skru av viften over komfyren!!!!
    Tilsett fløte og persille og la sausen koke i et minutt. Krydre med salt og pepper og eventuelt litt konsentrert kjøttkraft. Ha biffene tilbake i pannen og varm dem gjennom.
  • Server med potetkroketter og en blandet salat «ved siden av».

Potetkroketter

  • Skrell potetene, skjær dem i små biter og kok dem møre i vann uten salt. Hell av vannet og la dem dampe helt tørre i pannen.
    Mos dem deretter og rør smør og eggeplommer inn i potetmosen.
    Krydre med salt og pepper og la potetmosen avkjøles. Lag avlange små kroketter, med hendende. som dyppes i sammenvispet egg og deretter rasp. La paneringen sette seg litt før du steker krokettene 5–6 biter om gangen i en varm frityrkoker. La dem dryppe av på kjøkkenpapir og oppbevar dem om nødvendig.
    Varm dem i ovnen.

Alternativer

  • Sausen som tilbehør er NYDELIG og jeg brukte bare potetmosen som den er. Stekte poteter er også godt ved siden av!
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Vi flyttet tilbake dit i 2022 og har bygget hus.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!