Spinat og fetaostpai

Skriv ut Del på Facebook Legg til i min samling
20 – 25 min
200 C
6

Utstyr

  • Paiform på ca 26 cm i dia. Foodprosseror

Ingredienser
 

  • 100 g pinjekjerner
  • 5 stk egg
  • 300 g fetaost
  • 50 g cheddarost
  • tørket oregano
  • 1 stk sitron
  • 1 ss smør
  • 400 g babyspinat skyllet
  • 270 g filodeig tynne ark
  • kajennepepper
  • 0,5 muskatnøtt

Fremgangsmåte
 

Spinat og fetaostpai

  • Les hele oppskriften og klargjør utstyret. Varm opp ovnen til 200 grader.
  • Ha pinjekjerner i den tørre stekepannen og stek nøttene under omrøring. Hold øye med dem så de ikke brenner!
  • Knekk eggene i en bolle, smuldre fetaosten og rasp cheddarosten og bland i eggeblandingen.
  • Tilsett en klype sort pepper, noen klyper oregano, revet sitronskall og et skvett olivenolje.
  • Bland også pinjekjernene når de har blitt gyldenbrune. Rør rundt, men ikke la det bli for fint delt.
  • Sett den tomme stekepannen tilbake på tallerkenen og legg halvparten av spinaten sammen med et skvett olivenolje. Rør forsiktig og pass på at spinaten ikke holder seg i bunnen.
  • Når spinaten har kollapset litt, hell i resten av bladene og rør videre. Riv over litt muskat og tilsett en klatt smør. Når spinaten er smørstekt og fin, tar du stekepannen fra platen.
  • Ta filodeigen ut av kjøleskapet og ta ut et stort, tynt bakepapir (ca. 50 cm langt). Rynk bakepapiret under kranen til det er fuktet grundig. Glatt det på arbeidsbenken og smør hele overflaten med olivenolje.
  • Legg ut 4 filodeigark i et stort rektangel slik at kantene overlapper hverandre og dekker nesten hele bakepapiret.
  • Smør deigplatene med litt olivenolje og smak til med salt, pepper og litt cayennepepper. Pakk deretter med flere deigplater til du har tre lag. Det spiller ingen rolle om deigplatene ikke er hele.
  • Bland spinaten i eggedøren. Bland godt.
  • Flytt hele bakepapiret forsiktig til formen slik at kantene stikker ut. Press deigen langs kantene på stekepannen, og fyll deretter paiskorpen med egg- og spinatblandingen.
  • Løsne de «øverste klaffene» på paideigen fra smørepapiret og brett dem over fyllet.
  • Sett stekepannen tilbake på tallerkenen på middels varme og stek i noen minutter slik at paiskorpen begynner å steke, og stikk deretter stekepannen i den øvre delen av ovnen.
  • Kaken skal stekes i 18-20 minutter, eller til den er gyllen og sprø.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!