0
Ingredienser
- 300 g brødsmuler smuldre ferskt brød
- 90 g smør smeltet
- 500 g creme fraiche
- 400 g kremost eks. Philadelfia
- 0,5 stk lime skallet
- 1 stk lime saften
- 450 g varmrøkt laks
- 1 ss tomatpuré
- 7-10 dråper tabasco
- 0,5 ts røyksyre kjøpes på apotek
- 100 g rød rogn
- salt
- dill mye
Fremgangsmåte
- Dekk en form med avtagbar bunn med bakepapir.
- Bland brødsmulene med det smeltede smøret. Klapp det flatt i i bunnen av formen.
- Bland crème fraiche og philadelphia i en foodprosessor. Smak til med limesaft, limeskall og salt. Ha i en bolle og vask foodprosessoren.
- Bland varmrøkt laks med tomatpuré, tabasco og flytende røyk. Smak til med salt.
- Sett sammen kaken ved først å legge et lag av crème fraiche-blandingen på brødet. Smør deretter på et tynt lag av laksemoussen. Avslutt med å smøre på et nytt lag av crème fraiche-blandingen. Plast og sett i kjøleskapet i minst to 2 timer.
- Ta ut kaken og pynt med rogn og dill. Nyt måltidet!
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!