Smørbrødkake laks og rogn

Foto: Anne
Skriv ut Del på Facebook
0

Ingredienser
 

  • 300 g brødsmuler smuldre ferskt brød
  • 90 g smør smeltet
  • 500 g creme fraiche
  • 400 g kremost eks. Philadelfia
  • 0,5 stk lime skallet
  • 1 stk lime saften
  • 450 g varmrøkt laks
  • 1 ss tomatpuré
  • 7-10 dråper tabasco
  • 0,5 ts røyksyre kjøpes på apotek
  • 100 g rød rogn
  • salt
  • dill mye

Fremgangsmåte
 

  • Dekk en form med avtagbar bunn med bakepapir.
  • Bland brødsmulene med det smeltede smøret. Klapp det flatt i i bunnen av formen.
  • Bland crème fraiche og philadelphia i en foodprosessor. Smak til med limesaft, limeskall og salt. Ha i en bolle og vask foodprosessoren.
  • Bland varmrøkt laks med tomatpuré, tabasco og flytende røyk. Smak til med salt.
  • Sett sammen kaken ved først å legge et lag av crème fraiche-blandingen på brødet.
    Smør deretter på et tynt lag av laksemoussen.
    Avslutt med å smøre på et nytt lag av crème fraiche-blandingen. Plast og sett i kjøleskapet i minst to 2 timer.
  • Ta ut kaken og pynt med rogn og dill.
    Nyt måltidet!
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!