8 fletteloff

Skriv ut Del på Facebook
Resultatet blir imponerende å se på. Det er veldig dekorativt.

Ingredienser
 

  • 40 gr gjær
  • 3-31/2 dl melk
  • 50 gr smør
  • 500 gr hvetemel
  • 1 ts salt
  • 2 ts sukker
  • egg til pensling

Fremgangsmåte
 

Bland deigen

  • Smuldre gjæren og løs den opp i litt lunken melk. Lunk melken til ca 37 gr. Bland sammen alle ingrediensene til en smidig og jevn deig. Dekkes med et klede eller plast og la heve til dobbel størrelse. Når den er ferdig hevet kan du forme den til rundstykker, pariserloff etc, men jeg har valgt å lage en 8 fletteloff. Da må du dele deigen i 8 emner og trille de ut til lange stenger. Fremgangsmåten finner du på YouTube i linken under oppskriftsnotater. La loffen etterheve og pensle den med egg.

Steking

  • Ovnen skal være på 230C når du setter brødet inn i. Tilfør gjerne steam. Slå ned varmen til 190C etter ett par minutter.

Notes

Her er en supergod instruksjonsfilm   https://www.youtube.com/watch?v=b4uT9xVHrd8
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Verket.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!