Jeg fikk smaken på dette i Australia på øya Man.
Tartar sause ( Remulade) er veldig godt til, Tartarsaus
6
Ingredienser
- 450 g krabbekjøtt ca 3 rensede krabbeskjell
- 3 ss majones
- 1 ss dijonsennep eller mer etter smak
- 1 ts flaksalt eller mer etter smak
- 1 ts sitronskall pluss 2 ts fersk sitronsaft (fra 1 sitron), eller mer etter smak
- 1 klype cayennepepper eller noen dråper tabasco
- Ca 1 dl brødkrumme
- 1 ss hakket fersk flatbladpersille
- 1 ss nøytral olje pluss mer etter behov
- 1 ss finklippet gressløk eller vårløk
- 1 stk egg vispet sammen
Fremgangsmåte
- Rør sammen majones, sennep, salt, sitronskall og saft, og cayenne. Ha det i bollen med krabben, etterfulgt av brødkrumme og persille/gressløk og egg.
- Bland alle ingrediensene forsiktig sammen med hendene til de er blandet. Du kan bruke en slikkepott hvis du foretrekker det, men pass på at du ikke overmikser eller bryter fra hverandre krabbekjøttet. Smak til og smak til med mer sennep, salt eller sitronsaft, om ønskelig.
- Del krabbeblandingen og form til en runde kaker.
- Dekk til og avkjøl i minst 30 minutter og opptil 1 dag.
- Varm opp en stor stekepanne, gjerne et godt krydret støpejern, over middels varme. Tilsett oljen og stek krabbekakene, i omganger om nødvendig, til bunnen er mørk gyllenbrun, ca 4 minutter. Snu og gjenta på den andre siden, reduser varmen og tilsett mer olje etter behov for å forhindre brenning.
- Serveres varm, som den er, på en salat, Server en tartarsaus ved siden av.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!