Krabbekaker

Foto: Shutterstock

Jeg fikk smaken på dette i Australia på øya Man.

Skriv ut Del på Facebook
Tartar sause ( Remulade) er veldig godt til, Tartarsaus
6

Ingredienser
 

  • 450 g krabbekjøtt ca 3 rensede krabbeskjell
  • 3 ss majones
  • 1 ss dijonsennep eller mer etter smak
  • 1 ts flaksalt eller mer etter smak
  • 1 ts sitronskall pluss 2 ts fersk sitronsaft (fra 1 sitron), eller mer etter smak
  • 1 klype cayennepepper eller noen dråper tabasco
  • Ca 1 dl brødkrumme
  • 1 ss hakket fersk flatbladpersille
  • 1 ss nøytral olje pluss mer etter behov
  • 1 ss finklippet gressløk eller vårløk
  • 1 stk egg vispet sammen

Fremgangsmåte
 

  • Rør sammen majones, sennep, salt, sitronskall og saft, og cayenne. Ha det i bollen med krabben, etterfulgt av brødkrumme og persille/gressløk og egg.
  • Bland alle ingrediensene forsiktig sammen med hendene til de er blandet. Du kan bruke en slikkepott hvis du foretrekker det, men pass på at du ikke overmikser eller bryter fra hverandre krabbekjøttet. Smak til og smak til med mer sennep, salt eller sitronsaft, om ønskelig.
  • Del krabbeblandingen og form til en runde kaker.
  • Dekk til og avkjøl i minst 30 minutter og opptil 1 dag.
  • Varm opp en stor stekepanne, gjerne et godt krydret støpejern, over middels varme. Tilsett oljen og stek krabbekakene, i omganger om nødvendig, til bunnen er mørk gyllenbrun, ca 4 minutter. Snu og gjenta på den andre siden, reduser varmen og tilsett mer olje etter behov for å forhindre brenning.
  • Serveres varm, som den er, på en salat,
    Server en tartarsaus ved siden av.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!