Agurksalat

Skriv ut Del på Facebook
Porsjoner 4 pers

Ingredienser
 

  • 2 stk slangeagurk
  • 2 ss olivenolje
  • 4 ss sukker Må smakes til
  • 4 ss eddik, gjerne hvitvinseddik.
  • litt salt
  • 1/2 ts kvernet pepper

Fremgangsmåte
 

  • Bland sammen alle ingrediensene til dressingen og smak den til. Den skal være syrlig. Skiv agurkene opp i tynne skiver med en ostehøvel eller en mandolin. Legg den i en bolle og hell dressingen over, la den stå å trekke minst 30 min. da vil dressingen gjøre at agurken slipper væske og det blir mer dressing i bollen. Varier gjerne med litt revet fersk ingefær, finhakket purre, gressløk eller dill.

Notes

Dette er vår nummer en tilbehør til sommermat. Selvsagt til makrell, laks, alle slags fiskekaker mm. Jeg spiser det også til grillede svinekoteletter!
Velbekomme!!
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Verket.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!