Bare det beste er godt nok!
0
Ingredienser
- 1 fedd hvitløk
- 3 eggeplommer
- 2 dl solsikkeolje
- 1 dl olivenolje
- 1 knivsodd kajennepepper
- 1 ts sennepspulver
- 1 ss sitronsaft
- Salt og pepper
Fremgangsmåte
- Knus hvitløkfeddet i en stor bolle. Ha i eggeplommene og pisk godt, helt til eggeplommene har romtemperatur. Ha i en dråpe solsikkeolje og pisk den godt inn. Fortsett med å piske inn litt og litt olje.
- Fortsett å piske inn olivenoljen på samme måte. Ha i salt, pepper, sennepspulver, kajennepepper og smak til med sitronsaft.
- Spiser du den rett etter du har laget den er det ofte en spiss smak av hvitløk. Lag gjerne derfor aioli litt før du skal servere den. Da får den tid til å sette seg og bli mer rund og avbalansert i smaken. Rør gjerne om et par ganger i om dagen mens setter seg.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!