Dette er vel ukjent for de fleste, for hva er alminnelig brød?
Jo, det er et fint brød med rug og hvete, det blir saftig og smaker utrolig godt med brunost. Min bestemor og tante Camilla bakte dette når jeg vokste opp, og det var stor stas å få den sprø skalken på det nystekte brødet. Her er oppskriften til tante og mor!
Fint brød med rug og hvete.
40 – 45 min
200 C
+
0
Utstyr
- 3 brødformer eller langpanne hvor du skiller brødene med bakepapir.
Ingredienser
- 1 kg fin rug
- 1 kg fint hvetemel
- 1-2 ss salt – sukker -olje
- 50 gr gjær
- ca. 1,4 l melk
Fremgangsmåte
- Varm melken til ca 38 C. Løs opp gjæren i litt av melken eller bruk tørrgjær.Ha melet i en kjøkkenmaskin, hold igjen litt. Tilsett melk, gjær, salt, sukker og olje.Kjør deigen i ca 7 – 8 min ( for glutennettverk)Deigen må ikke være for fast.
- La deigen heve til dobbelt størrelse under plast, ca 1 t. Elt ut og form 3 brød, legg de enten i brødformer eller ved siden av hverandre i langpanne. (Det gjorde mor og tante)Sett ovnen på så høyt det går. Etterhev brødene i ca 30 min. Et lett trykk skal sprette ut igjen.Demp oven til 200 C og stek brødene på nederste rille i 40 – 45 min.Det skal være en hul lyd når du banker på dem.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!