«Alminnelig» brød

Dette er vel ukjent for de fleste, for hva er alminnelig brød?

Jo, det er et fint brød med rug og hvete, det blir saftig og smaker utrolig godt med brunost. Min bestemor og tante Camilla bakte dette når jeg vokste opp, og det var stor stas å få den sprø skalken på det nystekte brødet. Her er oppskriften til tante og mor!

Skriv ut Del på Facebook
Fint brød med rug og hvete.
40 – 45 min
200 C
+
0

Utstyr

  • 3 brødformer eller langpanne hvor du skiller brødene med bakepapir.

Ingredienser
 

  • 1 kg fin rug
  • 1 kg fint hvetemel
  • 1-2 ss salt – sukker -olje
  • 50 gr gjær
  • ca. 1,4 l melk

Fremgangsmåte
 

  • Varm melken til ca 38 C. Løs opp gjæren i litt av melken eller bruk tørrgjær.
    Ha melet i en kjøkkenmaskin, hold igjen litt. Tilsett melk, gjær, salt, sukker og olje.
    Kjør deigen i ca 7 – 8 min ( for glutennettverk)
    Deigen må ikke være for fast.
  • La deigen heve til dobbelt størrelse under plast, ca 1 t.
    Elt ut og form 3 brød, legg de enten i brødformer eller ved siden av hverandre i langpanne. (Det gjorde mor og tante)
    Sett ovnen på så høyt det går. Etterhev brødene i ca 30 min. Et lett trykk skal sprette ut igjen.
    Demp oven til 200 C og stek brødene på nederste rille i 40 – 45 min.
    Det skal være en hul lyd når du banker på dem.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!