ca 1 t.
Kjenn med kakestikke.
160 C
Utstyr
- 26 cm kakeform
Ingredienser
Topping
- 120 g smør smeltet, pluss mer for smøring av formen
- 200 g mørkbrunt sukker
- 1 boks ananasskiver i egen juice ta vare på juicen
- Til kaken:
Kaken
- 250 g hvetemel
- 6 ss malte mandler fra ca 60 g skåldede mandler
- 1½ ts bakepulver
- ½ ts salt
- 350 g sukker
- 230 g romtemp smør
- 4 stk store egg
- ¾ ts vaniljeekstrakt
- ¾ kopp kopp rømme
- 8 kandiserte eller maraschino-kirsebær
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 160 C
- Smør formen
Topping
- Varm brunt sukker og smør i en middels gryte på middels varme til sukkeret oppløses og blandingen bobler i flere minutter. (Ikke rør etter at sukkeret har smeltet.)
- Hell karamellen i og topp med ananas i en pen form.
Kaken
- Visp mel, malte mandler, bakepulver og salt i en stor mikseskål.
- I en separat bolle, bruk en elektrisk mikser til å piske sukker og smør sammen til det er lett og lyst. Tilsett egg, ett om gangen, og pisk etter hver tilsetning. Pisk i vaniljen.
- Tilsett tørre ingredienser vekselvis med rømme i 2 tilsetninger hver, og pisk godt etter hvert tilsett.
- Fordel kakedeigen over ananas og karamell slik at den blir glatt på toppen.
- Stek kaken ved 160C til en tannpirker eller trespyd som er satt inn i midten, kommer for det meste ren ut, omtrent 1 time.
- Vend ut kaken:
- Avkjøl kaken i formen på et rist i 5 minutter. Vend kaken ut på et tallerken, etter at kaken er avkjølt i 5 minutter, og mens kaken fortsatt er varm.
- Hvis noe av toppingen fester seg til bunnen av formen (det gjør det ofte), er det bare å øse det ut med en smørkniv og lappe kaken. Ta også bakepapiret forsiktig av.
- Hvis du vil legge til kandiserte kirsebær- eller maraschino-kirsebær til pynt, er det bare å sette en i midten av hver ananas.
- Serveres varm eller ved romtemperatur.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!