Ananas opp-ned kake

Skriv ut Del på Facebook
ca 1 t.
+
Kjenn med kakestikke.
160 C

Utstyr

  • 26 cm kakeform

Ingredienser
 

Topping

  • 120 g smør smeltet, pluss mer for smøring av formen
  • 200 g mørkbrunt sukker
  • 1 boks ananasskiver i egen juice ta vare på juicen
  • Til kaken:

Kaken

  • 250 g hvetemel
  • 6 ss malte mandler fra ca 60 g skåldede mandler
  • ts bakepulver
  • 1/2 ts salt
  • 350 g sukker
  • 230 g romtemp smør
  • 4 stk store egg
  • 3/4 ts vaniljeekstrakt
  • 3/4 kopp kopp rømme
  • 8 kandiserte eller maraschino-kirsebær

Fremgangsmåte
 

  • Forvarm ovnen til 160 C
  • Smør formen

Topping

  • Varm brunt sukker og smør i en middels gryte på middels varme til sukkeret oppløses og blandingen bobler i flere minutter. (Ikke rør etter at sukkeret har smeltet.)
  • Hell karamellen i og topp med ananas i en pen form.

Kaken

  • Visp mel, malte mandler, bakepulver og salt i en stor mikseskål.
  • I en separat bolle, bruk en elektrisk mikser til å piske sukker og smør sammen til det er lett og lyst.
    Tilsett egg, ett om gangen, og pisk etter hver tilsetning. Pisk i vaniljen.
  • Tilsett tørre ingredienser vekselvis med rømme i 2 tilsetninger hver, og pisk godt etter hvert tilsett.
  • Fordel kakedeigen over ananas og karamell slik at den blir glatt på toppen.
  • Stek kaken ved 160C til en tannpirker eller trespyd som er satt inn i midten, kommer for det meste ren ut, omtrent 1 time.
  • Vend ut kaken:
  • Avkjøl kaken i formen på et rist i 5 minutter. Vend kaken ut på et tallerken, etter at kaken er avkjølt i 5 minutter, og mens kaken fortsatt er varm.
  • Hvis noe av toppingen fester seg til bunnen av formen (det gjør det ofte), er det bare å øse det ut med en smørkniv og lappe kaken. Ta også bakepapiret forsiktig av.
  • Hvis du vil legge til kandiserte kirsebær- eller maraschino-kirsebær til pynt, er det bare å sette en i midten av hver ananas.
  • Serveres varm eller ved romtemperatur.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Verket.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!