45 min.
200 C




8
Ingredienser
Topping
- 75 g smør
- ½ dl sukker
- 100 g hakkede hasselnøtter/ mandelflak
Kaken
- 3 stk egg
- 3 dl sukker
- 1 ss kakao
- 1 dl kokende vann
- 3 dl hvetemel
- 1½ ts bakepulver
Fyll
- 3 dl vaniljekrem
- 2½ dl kremfløte
Fremgangsmåte
Topping
- Legg bakepapir i bunnen av formen.Bland sukker, nøtter og smør sammen og klapp ut i bunnen av formen.
Kaken
- Pisk sukker og egg til eggedosis.Bland kakaoen i det kokende vannet, la avkjøles.Sikt inn mel tilsatt bakepulver og vend forsiktig inn.Stek kaken på nest nederste rille.
Fyll
- Du kan bruke ferdig vaniljekrem og blande den med stivpisket fløte.Eller du finner en god oppskrift på vaniljekrem herDel kaken i 2 eller 3 lag og fyll den med kremen.Pynt med litt ekstra krem og nøtter.
Tips og triks!
Oppskrift på vaniljekrem finner du her, vaniljekrem
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!