Annes opp ned kake

Skriv ut Del på Facebook
45 min.
200 C
+
+
+
8

Ingredienser
 

Topping

  • 75 g smør
  • ½ dl sukker
  • 100 g hakkede hasselnøtter/ mandelflak

Kaken

  • 3 stk egg
  • 3 dl sukker
  • 1 ss kakao
  • 1 dl kokende vann
  • 3 dl hvetemel
  • ts bakepulver

Fyll

  • 3 dl vaniljekrem
  • dl kremfløte

Fremgangsmåte
 

Topping

  • Legg bakepapir i bunnen av formen.
    Bland sukker, nøtter og smør sammen og klapp ut i bunnen av formen.

Kaken

  • Pisk sukker og egg til eggedosis.
    Bland kakaoen i det kokende vannet, la avkjøles.
    Sikt inn mel tilsatt bakepulver og vend forsiktig inn.
    Stek kaken på nest nederste rille.

Fyll

  • Du kan bruke ferdig vaniljekrem og blande den med stivpisket fløte.
    Eller du finner en god oppskrift på vaniljekrem her
    Del kaken i 2 eller 3 lag og fyll den med kremen.
    Pynt med litt ekstra krem og nøtter.

Tips og triks!

Oppskrift på vaniljekrem finner du her, vaniljekrem
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!