Matgleden - Anne Bullen Eek

Annes opp ned kake

Matgleden

1. juni 2021

Skriv ut Del på Facebook
Matgleden
45 min.
200 C
+
+
+
8

Ingredienser
 

Topping

  • 75 g smør
  • ½ dl sukker
  • 100 g hakkede hasselnøtter/ mandelflak

Kaken

  • 3 stk egg
  • 3 dl sukker
  • 1 ss kakao
  • 1 dl kokende vann
  • 3 dl hvetemel
  • ts bakepulver

Fyll

  • 3 dl vaniljekrem
  • dl kremfløte

Fremgangsmåte
 

Topping

  • Legg bakepapir i bunnen av formen.
    Bland sukker, nøtter og smør sammen og klapp ut i bunnen av formen.

Kaken

  • Pisk sukker og egg til eggedosis.
    Bland kakaoen i det kokende vannet, la avkjøles.
    Sikt inn mel tilsatt bakepulver og vend forsiktig inn.
    Stek kaken på nest nederste rille.

Fyll

  • Du kan bruke ferdig vaniljekrem og blande den med stivpisket fløte.
    Eller du finner en god oppskrift på vaniljekrem her
    Del kaken i 2 eller 3 lag og fyll den med kremen.
    Pynt med litt ekstra krem og nøtter.
Matgleden

Tips og triks!

Oppskrift på vaniljekrem finner du her, vaniljekrem
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!