Appelsinfromasj

Foto: Shutterstock

En frisk og god påskedessert!

Skriv ut Del på Facebook
6 porsjoner

Ingredienser
 

  • 5 plater gelantin
  • 2,5 dl kremfløte
  • 3 ss sukker
  • 2 stk egg
  • 1 stk stor appelsin skall og saft

Pynt

  • mørk kokesjokolade, appelsinbåter, sitronmelisse.

Fremgangsmåte
 

  • Legg gelantinplatene i kaldt vann i ca 10 min.
  • Skill eggene og pisk plommene sammen med sukkeret lett og luftig.
    Pisk eggehvitene stive og fløten stiv.
  • Klem ut vannet fra gelantinen og løs den opp i ørlite varmt vann. Avkjøl litt.
    Hell gelantinløsningen i eggedosisen i en tynn stråle, mens du rører hele tiden. Gelantinen må ikke klumpe seg.
  • Riv appelsinskallet ( vask appelsinen godt først) press ut saften.
    Ha dette i eggedosisen.
  • Vend forsiktig inn inn de piskede eggehvitene og og den piskede kremfløten.
  • Skyll formen eller formene du vil bruke i kaldt vann og helle i fromasjen. Settes kaldt 2-3 t. eller over natten.
  • Pynt med raspet sjokolade appelsinfileèr og litt melisse.
  • Velbekomme!

Tips og triks!

Som en variasjon kan du lage en appelsin og klementinsalat slik:
  • 2 stk appelsiner
  • 2 stk klementiner
  • 2 dl appelsinjuice (fra frukten)
  • 1 dl sukker
    Skjær skallet av appelsin og klementin og skjær ut fileter mellom hinnene.
    Press resten av saften over i en lite kjele og kok opp med sukker. Reduser til ca. halv mengde. Avkjøl før servering og vend med sitrusfiletene.
    Topp fromasjene med appelsin- og klementinsalat.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!