En frisk og god påskedessert!
6 porsjoner
Ingredienser
- 5 plater gelantin
- 2,5 dl kremfløte
- 3 ss sukker
- 2 stk egg
- 1 stk stor appelsin skall og saft
Pynt
- mørk kokesjokolade, appelsinbåter, sitronmelisse.
Fremgangsmåte
- Legg gelantinplatene i kaldt vann i ca 10 min.
- Skill eggene og pisk plommene sammen med sukkeret lett og luftig.Pisk eggehvitene stive og fløten stiv.
- Klem ut vannet fra gelantinen og løs den opp i ørlite varmt vann. Avkjøl litt.Hell gelantinløsningen i eggedosisen i en tynn stråle, mens du rører hele tiden. Gelantinen må ikke klumpe seg.
- Riv appelsinskallet ( vask appelsinen godt først) press ut saften.Ha dette i eggedosisen.
- Vend forsiktig inn inn de piskede eggehvitene og og den piskede kremfløten.
- Skyll formen eller formene du vil bruke i kaldt vann og helle i fromasjen. Settes kaldt 2-3 t. eller over natten.
- Pynt med raspet sjokolade appelsinfileèr og litt melisse.
- Velbekomme!
Tips og triks!
Som en variasjon kan du lage en appelsin og klementinsalat slik:
-
2 stk appelsiner
-
2 stk klementiner
-
2 dl appelsinjuice (fra frukten)
-
1 dl sukker Skjær skallet av appelsin og klementin og skjær ut fileter mellom hinnene.Press resten av saften over i en lite kjele og kok opp med sukker. Reduser til ca. halv mengde. Avkjøl før servering og vend med sitrusfiletene.Topp fromasjene med appelsin- og klementinsalat.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!