Appelsinsaus til asparges

Nå er det asparges sesong snart og vi har masse asparges i hagen i Bogen. Den er nesten umulig å bli kvitt, så hvorfor ikke spise den?

Bildet har jeg funnet i Viivilla

Oppskriften på appelsinsausen fikk jeg av en gjest for mange år siden, sammen med en bunt asparges!

Skriv ut Del på Facebook

Ingredienser
 

  • 2 stk appelsiner kun saften
  • 2 ss hvitvinseddik
  • 2 stk eggeplommer
  • salt og pepper
  • 1 ss smør

Fremgangsmåte
 

  • Kok opp appelsinsaften med hvitvinseddik, salt og pepper. Visp i eggeplommene og visp på svak varme til det tykner. Trekk kjelen av platen og visp i smøret. La sausen avkjøle og hell den over varm, nykokt asparges.

Notes

Slik blir aspargesen om man lar planten gro!
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Verket.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!