Aubergine med tomat og Feta

Porsjoner 10 porsj

Ingredienser
 

  • 3-4 auberginer
  • oliven olje til steking
  • 2-3 stk ferske tomater hakket eller en boks med hakkede tomater
  • 1 stk hakket løk
  • fetaost til toppen
  • salt og pepper
  • 1 ts sukker
  • hvitløk,oregano,basilikum etter smak og behag

Fremgangsmåte
 

  • Vask auberginene og kutt dem i ca 1,5 cm tykkelse (ikke skrell dem). Legg dem i en sikt, dryss over salt og la saltet virke ca 1 t time, dette bidrar til å fjerne bitterheten, og også for å absorbere mindre olje. Skyll og tørk skivene.
  • Surr i en panne 1 hakket løk, ha i tomatene, litt salt og pepper og en teskje sukker og kok i ca 20 minutter.
  • Stek auberginen lett i olivenolje og legg inn på papirhåndklær, som dekker begge sider.
  • 6. Smør en form og legg auberginen i ett lag.
  • Legg rikelig tomatsaus på toppen av hver skive.
  • 8. Drypp litt olivenolje på hver skive, legg deretter en teskje (eller to) smuldret feta på hver skive.
  • 9. Stek i ca 25 minutter på 180 gr.
  • Du kan drysse persille på toppen.

Notes

Denne oppskriften fikk jeg kokken på Lois Zante Beach hotel på Zakynthos
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Verket.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!