Matgleden - Anne Bullen Eek

Aubergine med tomat og Feta

Matgleden

8. februar 2019

,

Skriv ut Del på Facebook
Matgleden
Hellas
10 porsj

Ingredienser
 

  • 3-4 auberginer
  • oliven olje til steking
  • 2-3 stk ferske tomater hakket eller en boks med hakkede tomater
  • 1 stk hakket løk
  • fetaost til toppen
  • salt og pepper
  • 1 ts sukker
  • hvitløk,oregano,basilikum etter smak og behag

Fremgangsmåte
 

  • Vask auberginene og kutt dem i ca 1,5 cm tykkelse (ikke skrell dem). Legg dem i en sikt, dryss over salt og la saltet virke ca 1 t time, dette bidrar til å fjerne bitterheten, og også for å absorbere mindre olje. Skyll og tørk skivene.
  • Surr i en panne 1 hakket løk, ha i tomatene, litt salt og pepper og en teskje sukker og kok i ca 20 minutter.
  • Stek auberginen lett i olivenolje og legg inn på papirhåndklær, som dekker begge sider.
  • 6. Smør en form og legg auberginen i ett lag.
  • Legg rikelig tomatsaus på toppen av hver skive.
  • 8. Drypp litt olivenolje på hver skive, legg deretter en teskje (eller to) smuldret feta på hver skive.
  • 9. Stek i ca 25 minutter på 180 gr.
  • Du kan drysse persille på toppen.
Matgleden

Tips og triks!

Denne oppskriften fikk jeg kokken på Lois Zante Beach hotel på Zakynthos
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Magisk lavakake

Cheddar tarteletter