Hellas
10 porsj
Ingredienser
- 3-4 auberginer
- oliven olje til steking
- 2-3 stk ferske tomater hakket eller en boks med hakkede tomater
- 1 stk hakket løk
- fetaost til toppen
- salt og pepper
- 1 ts sukker
- hvitløk,oregano,basilikum etter smak og behag
Fremgangsmåte
- Vask auberginene og kutt dem i ca 1,5 cm tykkelse (ikke skrell dem). Legg dem i en sikt, dryss over salt og la saltet virke ca 1 t time, dette bidrar til å fjerne bitterheten, og også for å absorbere mindre olje. Skyll og tørk skivene.
- Surr i en panne 1 hakket løk, ha i tomatene, litt salt og pepper og en teskje sukker og kok i ca 20 minutter.
- Stek auberginen lett i olivenolje og legg inn på papirhåndklær, som dekker begge sider.
- 6. Smør en form og legg auberginen i ett lag.
- Legg rikelig tomatsaus på toppen av hver skive.
- 8. Drypp litt olivenolje på hver skive, legg deretter en teskje (eller to) smuldret feta på hver skive.
- 9. Stek i ca 25 minutter på 180 gr.
- Du kan drysse persille på toppen.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!