Aubergine +tomat = sant

Dette grønnsakstilbehøret fikk vi nylig servert i Hellas. Det ble en slager!! Jeg fikk oppskriften av den meget hyggelige og hjelpsomme hovmesteren på Lois Zante Beach hotel på Zakynthos!
Porsjoner 4

Ingredienser
 

  • 1 stk auberginer
  • 1 boks hakkede tomater gjerne med smak, eller bruk et Barillo med smak
  • 1 stk løk
  • krydder hvitløk, oregano, basilikum
  • salt

Fremgangsmåte
 

  • Skjær opp auberginen i ca 2 cm tykke skiver. Salt auberginen og la den ligge i ca 1 t. Skyll og tørk dem, Legg de en smurt ildfast form. Ha på litt pepper.
  • Hell tomatene i en kjele og småkok. Bruker du en boks uten tilsatt smak, er det veldig godt med finhakket hvitløk, basilikum og oregano i.
  • Skjær løken i skiver og stek til den er myk og gyllen, ha den i tomatsausen.
  • Legg tomat blandingen oppå auberginskivene og stek i stekeovn på 180 gr. ca 15 / 20 min. Auberginskivene skal bli myke. Snadder til biff, karbonader, lammekoteletter etc.
  • Nyt !!
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Verket.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!