Dette grønnsakstilbehøret fikk vi nylig servert i Hellas. Det ble en slager!! Jeg fikk oppskriften av den meget hyggelige og hjelpsomme hovmesteren på Lois Zante Beach hotel på Zakynthos!
4
Ingredienser
- 1 stk auberginer
- 1 boks hakkede tomater gjerne med smak, eller bruk et Barillo med smak
- 1 stk løk
- krydder hvitløk, oregano, basilikum
- salt
Fremgangsmåte
- Skjær opp auberginen i ca 2 cm tykke skiver. Salt auberginen og la den ligge i ca 1 t. Skyll og tørk dem, Legg de en smurt ildfast form. Ha på litt pepper.
- Hell tomatene i en kjele og småkok. Bruker du en boks uten tilsatt smak, er det veldig godt med finhakket hvitløk, basilikum og oregano i.
- Skjær løken i skiver og stek til den er myk og gyllen, ha den i tomatsausen.
- Legg tomat blandingen oppå auberginskivene og stek i stekeovn på 180 gr. ca 15 / 20 min. Auberginskivene skal bli myke. Snadder til biff, karbonader, lammekoteletter etc.
- Nyt !!
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!