Auberginedipp

Foto: Shutterstock

Denne oppskriften fikk jeg i Hellas og jeg brukte den ved siden av middagen.

Skriv ut Del på Facebook
30 min
200 C

Ingredienser
 

  • 2 auberginer
  • 2 sjalottløk finhakket løk
  • 2 plommetomater med frø, finhakket
  • ¼ kopp grovhakket fersk bladpersille
  • ca. 3 ss olivenolje til passe konsistens
  • 1 ½ ts ferskpresset sitronsaft
  • Grovt salt og nykvernet pepper

Fremgangsmåte
 

  • Stikk mange hull i auberginene og stek de som angitt, de skal være helt myke.
  • Del auberginen i 2 på langs og skrap ut kjøttet. Legg auberginekjøttet i bollen til en foodprosessor; puls til purert. Ha kjøttet i en stor bolle; rør inn løk, tomater, persille, olivenolje, sitronsaft, salt og pepper. Serveres lun eller romtemperatur med pita eller rugbrød.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!