Denne oppskriften fikk jeg i Hellas og jeg brukte den ved siden av middagen.
30 min
200 C
0
Ingredienser
- 2 auberginer
- 2 sjalottløk finhakket løk
- 2 plommetomater med frø, finhakket
- ¼ kopp grovhakket fersk bladpersille
- ca. 3 ss olivenolje til passe konsistens
- 1 ½ ts ferskpresset sitronsaft
- Grovt salt og nykvernet pepper
Fremgangsmåte
- Stikk mange hull i auberginene og stek de som angitt, de skal være helt myke.
- Del auberginen i 2 på langs og skrap ut kjøttet. Legg auberginekjøttet i bollen til en foodprosessor; puls til purert. Ha kjøttet i en stor bolle; rør inn løk, tomater, persille, olivenolje, sitronsaft, salt og pepper. Serveres lun eller romtemperatur med pita eller rugbrød.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!