Matgleden - Anne Bullen Eek

Auberginedipp

Matgleden

17. april 2023

Foto: Shutterstock

Denne oppskriften fikk jeg i Hellas og jeg brukte den ved siden av middagen.

Skriv ut Del på Facebook
Matgleden
30 min
200 C

Ingredienser
 

  • 2 auberginer
  • 2 sjalottløk finhakket løk
  • 2 plommetomater med frø, finhakket
  • ¼ kopp grovhakket fersk bladpersille
  • ca. 3 ss olivenolje til passe konsistens
  • 1 ½ ts ferskpresset sitronsaft
  • Grovt salt og nykvernet pepper

Fremgangsmåte
 

  • Stikk mange hull i auberginene og stek de som angitt, de skal være helt myke.
  • Del auberginen i 2 på langs og skrap ut kjøttet. Legg auberginekjøttet i bollen til en foodprosessor; puls til purert. Ha kjøttet i en stor bolle; rør inn løk, tomater, persille, olivenolje, sitronsaft, salt og pepper. Serveres lun eller romtemperatur med pita eller rugbrød.
Matgleden
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Vårens sildesalat