Dette er sein åttitalls mat på sitt aller beste. Hvis du vil gjøre noe ekstra ut av forretten, kan du ha en skje lakserogn eller kaviar oppå.
Kilde: Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Foto: Mari Svenningsen
Forrett
Norsk
4
Ingredienser
- 2 stk avokado
- 400 g reker
- 2 dl seterrømme
- 1 hvitløksfedd
- 0.5 stk rød chili
- 2 ts sitronsaft
- 2 ss dill
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts pepper
Fremgangsmåte
- Bland sammen seterrømme, presset hvitløkbåt, chili, sitronsaft og dill. Smak til med salt og pepper. Bland inn rekene.
- Del avokadoen i to og ta ut steinen. Ta ut kjøttet av skallet med en skje, slik at du får fire skåler.
- Del avokadokjøttet i to, slik at du får 8 like store deler. Kutt 4 av dem opp i små biter og bland det inn sammen med rekene i dressingen.
- Kutt de fire som er igjen i tynne skiver nesten helt igjennom, brett de ut til vifter. Ha litt sitronsaft på avokadoen slik at den ikke mister fargen.
- Legg avokadoskålene på en tallerken og fyll fyllet opp i avokadoskålene. Pynt med avokadoviftene.
- Pynt gjerne med salat, sitron og dill.
Tips og triks!
Jeg husker veldig godt denne forretten og var veldig imponert første gangen vi fikk den servert. Det var første gang jeg spiste en avocado.
Den kan gjøres mye enklere med rømme litt finhakket løk og reker.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!