Avocado m` reker

Dette er sein åttitalls mat på sitt aller beste. Hvis du vil gjøre noe ekstra ut av forretten, kan du ha en skje lakserogn eller kaviar oppå.

Skriv ut Del på Facebook Legg til i min samling
Kilde: Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Foto: Mari Svenningsen
Forrett
Norsk
4

Ingredienser
 

  • 2 stk avokado
  • 400 g reker
  • 2 dl seterrømme
  • 1 hvitløksfedd
  • 0.5 stk rød chili
  • 2 ts sitronsaft
  • 2 ss dill
  • 0.5 ts salt
  • 0.5 ts pepper

Fremgangsmåte
 

  • Bland sammen seterrømme, presset hvitløkbåt, chili, sitronsaft og dill.
    Smak til med salt og pepper.
    Bland inn rekene.
  • Del avokadoen i to og ta ut steinen. Ta ut kjøttet av skallet med en skje, slik at du får fire skåler.
  • Del avokadokjøttet i to, slik at du får 8 like store deler. Kutt 4 av dem opp i små biter og bland det inn sammen med rekene i dressingen.
  • Kutt de fire som er igjen i tynne skiver nesten helt igjennom, brett de ut til vifter. Ha litt sitronsaft på avokadoen slik at den ikke mister fargen.
  • Legg avokadoskålene på en tallerken og fyll fyllet opp i avokadoskålene. Pynt med avokadoviftene.
  • Pynt gjerne med salat, sitron og dill.

Tips og triks!

Jeg husker veldig godt denne forretten og var veldig imponert første gangen vi fikk den servert. Det var første gang jeg spiste en avocado.
Den kan gjøres mye enklere med rømme litt finhakket løk og reker. 
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!