Bacalao

Foto: Shutterstock

Dette er en oppskrift fra Christian Honstad som driver Brasserie Hansen i Oslo.

Skriv ut Del på Facebook
8 personer

Ingredienser
 

  • 2 kg utvannet klippfisk biter eller filet
  • 2 kg potet
  • 5 løk
  • 2 paprika
  • 250 g hermetisk rød paprika
  • 4 røde chili tørket
  • 200 g meierismør
  • ½ dl olivenolje
  • 800 g grovhakkede hermetiske tomater
  • 200 g tomatpuré
  • 10 soltørkede tomater
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte
 

  • Skjær klippfisken i biter på 3-4 cm.
  • Skjær den hermetiske paprikaen i skiver, hakk chilien.
  • Varm opp smør og olje i en stor kasserolle.
  • Legg klippfisk, potet, løk, paprika, hermetiske paprika, chili og hermetiske tomater lagvis.
  • Rør ut tomatpuréen i vann og hell over.
  • Ha på så mye vann at det dekker potetene.
  • La det koke på svak varme i cirka 1,5-2 timer, gjerne lenger. Rist lett på kasserollen av og til, slik at det ikke svir seg i bunnen, men ikke rør i bacalaoen, da blir det bare mos.
  • Smak til med salt og pepper.

Tips og triks!

Som regel inneholder en bacalao også hvitløk og sort oliven. Dette kan tilsettes gryta etter ønske og behov.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!