Banankake

Foto: Anne

Skriv ut Del på Facebook Legg til i min samling
2 former
ca 40 min.
180 C

Ingredienser
 

  • 3 stk egg
  • 2 kopper sukker 1 kopp er 2 dl
  • 3-4 stk bananer, godt modne. Gjerne brune i skallet avhengig av størrelse
  • 1 kopp smeltet smør
  • 1 dl melk
  • 3 kopper hvetemel
  • 2 ts bakepulver, toppede
  • 2 ts vaniljesukker, toppede
  • 1 ts natron, toppet det samme som bikarbonat

Fremgangsmåte
 

  • Sukker og egg piskes til eggedosis, viktig at sukkeret blir løst opp.
  • Bananene moses og has i eggedosisen, sammen med avkjølt smør og melk.
  • Melet tilsettes bakepulver, van.sukker og natron og siktes i.
    Alt vendes sammen og fordeles i 2 brødformer.
    Stekes som angitt.
  • Pynt gjerne med krem, banan og raspet sjokolade.

Tips og triks!

Du kan gjerne tilsette hakkede valnøtter, eller sjokoladebiter i røren. 
Her setter kun fantasien grenser, hakket tørket frukt er også godt.
Kaken blir veldig saftig og holdbar.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!