Bearnaise

Skriv ut Del på Facebook
I dag lagde jeg en supergod bearnaise, rett og slett med en enkel oppskrift fra min gode 50 år gamle Gyldendahls Nye store kokebok. Og vel og merke med Krister Rødseth sine gode råd. Mann min sa at nå var det slutt på å kjøpe ferdig bearnaise, og det var kompliment fra en sauseelsker som han.
Middels
+

Ingredienser
 

Lag reduksjon av

  • 5 grovstøtt pepperkorn
  • 2 persillekvaster hakket
  • 1 ss finhakket sjalottløk
  • 2 ss hvitvinseddik
  • 4 ss vann
  • 1 ts tørket estragon eller en kvast frisk

Ha i:

  • 3 stk eggeplommer
  • 200 g smør smeltet

Fremgangsmåte
 

  • Kok reduksjonen til er igjen ca 50 % og sil bort løk og pepper.
  • Bruk reduksjonen og ha 3 eggeplommer i den. Sett det på vannbad, NB! ikke kok for hardt!
  • Pisk hele tiden til eggeplommene tykner, ha i en ss kaldt vann av og til. ha en kopp vann med en skje i så er det lettvint.
  • Ta kjelen av platen.
  • Smelt ca 200 g smør og hell det i eggeplommeblandingen i en tynn stråle, mens du pisker hele tiden. PISK, PISK hele tiden. Gå ikke på do når du lager bearnaise!!!
  • Fjern ikke melkestoffene, bruk det også, det stabiliserer sausen. Det sier Christer Rødseth og det har han rett i!
  • Smak til med sitronsaft, evt mer krydder og eddik.
  • Sausen kan holdes varm på kjelen med varmt vann som er tatt av platen.
  • Uten lokk, ellers blir det kondens og den kan sprekke.
  • Velbekomme 😀😀
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!