12-15 min.
225 C
0
Ingredienser
- 5 dl melk gjerne H melk eller melk som tåles
- 150 g eller 1 ½ dl flytende melange, jeg bruker smør
- 125 g melis
- 50 g fersk gjær eller tørrgjær
- ca 750 g hvetemel
- ¾ ts kardemomme
- 1-2 g knust/støtt safran + 1 ts sukker og 1 ss varmt vann til å løse opp safranen
- ⅕ ts salt
Fremgangsmåte
- Hell melk, flytende Melange og melis i en kasserolle, visp sammen og kok opp. Hell over i en bakebolle. Avkjøl blandingen til den er fingervarm. Sett eventuelt kasserollen i kaldt vann i oppvaskkummen.
- Rør gjæren ut i den fingervarme blandingen. Tørrgjær tilsettes sammen med det tørre. Tilsett hvetemel (start med 700 g), kardemomme, safran og salt. Elt sammen. Tilsett eventuelt mer mel til du får en glatt og smidig ikke for fast deig. Ta deigen ut på et bakebord, elt sammen og del deigen opp i ca. 20 biter og trill ut til boller. Sett bollene på bakepapirkledd stekebrett. Dekk med et kjøkkenhåndkle og sett lunt til heving, i ca. 1 ½ time.
- Stek på midterste rille i varm stekeovn ved 225 grader i 12-15 minutter. Steketid kan variere fra ovn til ovn og størrelsen på bollene. Avkjøl på ri
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!