Bestemors boller

Skriv ut Del på Facebook
12-15 min.
225 C

Ingredienser
 

  • 5 dl melk gjerne H melk eller melk som tåles
  • 150 g eller 1 ½ dl flytende melange, jeg bruker smør
  • 125 g melis
  • 50 g fersk gjær eller tørrgjær
  • ca 750 g hvetemel
  • ¾ ts kardemomme
  • 1-2 g knust/støtt safran + 1 ts sukker og 1 ss varmt vann til å løse opp safranen
  • ts salt

Fremgangsmåte
 

  • Hell melk, flytende Melange og melis i en kasserolle, visp sammen og kok opp. Hell over i en bakebolle. Avkjøl blandingen til den er fingervarm. Sett eventuelt kasserollen i kaldt vann i oppvaskkummen.
  • Rør gjæren ut i den fingervarme blandingen. Tørrgjær tilsettes sammen med det tørre. Tilsett hvetemel (start med 700 g), kardemomme, safran og salt. Elt sammen. Tilsett eventuelt mer mel til du får en glatt og smidig ikke for fast deig. Ta deigen ut på et bakebord, elt sammen og del deigen opp i ca. 20 biter og trill ut til boller.
    Sett bollene på bakepapirkledd stekebrett. Dekk med et kjøkkenhåndkle og sett lunt til heving, i ca. 1 ½ time.
  • Stek på midterste rille i varm stekeovn ved 225 grader i 12-15 minutter. Steketid kan variere fra ovn til ovn og størrelsen på bollene. Avkjøl på ri
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Verket.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!