Biff Bourgogne

Skriv ut Del på Facebook
Dette var rett og slett den beste gryteretten jeg har smakt i høst, jeg tror cognac gjorde susen sammen med god kraft fra Jacobs på Holtet!
Porsjoner 6 personer

Ingredienser
 

  • 1 ss olivenolje
  • 225 gr bacon i biter
  • 1,2 kg mørt oksekjøtt høyrygg, bog eller mørbrad i ganske store biter
  • 450 gr gulrot i terninger
  • 2 stk gule løk i terninger
  • 2 fedd hvitløk hakket
  • 1/2 kopp cognac til flambering
  • 1 flaske god rødvin Cote du Rhone eller Pinot Noir
  • 3 dl oksekraft
  • 1 ss tomatpure
  • 1 ts frisk hakket timian eller 1/2 ts tørket
  • 4 ss smør
  • 3 ss mel
  • 1 glass sølvløk
  • 450 gr sopp i skiver
  • 1 ss salt
  • 2 ts pepper

Fremgangsmåte
 

Først

  • Hakk alle grønnsaker, bacon og kjøtt. Brun bacon i olivenoljen, ta den ut med en hullsleiv og sett tilside. Brun værelsestemperert kjøtt i samme fettet, litt etter litt og sett til side.

  • Brun gulerøttene og løken ca 10 min sammen med salt og pepper. Ha i hvitløken mot slutten.
  • Hell 1/2 kopp Cognac over blandingen og tenn på. OBS !!! Ha ikke viften på når du gjør dette, det kan ta fyr i fettet. Men ganske stilig å se på!

Bland

  • Legg så kjøtt og bacon tilbake i kasserollen og hell over vin og kraft til det dekker kjøttet. Nå kan du velge om du vil la gryten putre på komfyren eller om du vil sette den i stekovnen. La den komme i kok igjen og sett den i stekovnen på 120 gr. ca 1t og 15 min. til kjøttet er mørt.
  • God hjemmelaget kraft kan du få ferdig hos Jacobs på Holtet ved Oslo. Går ikke det kan du selvsagt lage egen kraft eller bruke det du får tak i.

Serveringsforslag

  • En god potetmos av eks. bakepoteter, mandlepoteter eller Kerrs Pink. Jeg fortrekker Kerrs Pink. En potetmos lager du enkelt ved å koke poteter møre uten salt, knuse de og blande inn smør og salt og pepper. Dryss over persille eller timian Velbekomme!
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Verket.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!