5 porsj
Ingredienser
- 450 g biff mørbrad
Marinade
- 2 ss maisenna
- 1 ½ ss vann
- 1 ss matoljeolje
- 1,5 ts natron
- ½ ts salt
- Matolje til steking
Saus
- 4 dl vann
- 3 ss lys soyasaus
- 2 ss maisenna
- 2 ss oystersaus
- 1 ss dark soyasaus
- 1 ss sukker
- 1 ss asiatisk kjøttbuljong pulver
- 1 ts sesamolje
- ½ ts pepper
Grønnsaker
- 425 g babymais
- 225 g bambus
- 225 g vannkastanje
- 2 store sjampinjong
- 2 fedd hakket hvitløk
- 1 brokkoli
- 1 stor gulrot
Fremgangsmåte
- Start med å kutte biffen opp i biter og ha oppi en bolle. Bitene bør være ca. maks 0,5 cm tykke. Mål opp vann og ha deretter i maisenna, natron og salt. Bland godt slik at alle bitene får i seg marinaden. Tilsett matoljen helt til slutt, bland en siste gang før du setter bollen til side. Anbefales å bruke hansker, spisepinner, eller bare gjøre dette for hånd. La biffen marineres i minst 15 minutter, mens du forbereder andre ingredienser.
- Bland deretter sammen sausen din. Løs ut maisenna med kaldt vann. Så tilsetter du resten av ingrediensene og rører alt godt sammen til sukkeret er oppløst.
- STEKING:
- Varm opp en del matolje på medium høy varme, og legg biffen oppi. Prøv å løse biffen fra hverandre, slik at alle bitene blir stekt i oljen. Stek til biffen har fått en fin brunfarge i ca. 2-3 minutter på begge sider. Plukk biffen ut av oljen og la oljen renne ut gjennom en sil.
- Ha oppi ny olje, og fres hakket hvitløk på høy varme. Når hvitløken har fått en fin farge, legger du oppi brokkoli, gulrot og sopp. Stek i 1-3 minutter ut i fra hvor crunchy du liker grønnsakene. Forvell gjerne brokkolien før du steker den.
- Legg deretter biffen, vannkastanje, babymais og bambus i kasserollen, og bland alt godt sammen.
- Rør i bunnen av sausen før å løse opp stivelsen. Hell deretter sausen over i kasserollen på fortsatt medium høy varme. Rør/bland hele tiden slik at sausen ikke klumper seg. Kok i ca. 7-10 minutter, eller til du får ønsket tykkelse på sausen.
- TIPS:
- Du kan justere mengden på grønnsakene etter eget ønske.
- Dersom du foretrekker ekstra mør biff, kan du f.eks. bruke mørbrad eller indrefilet.
- Bruk helst kinesisk soyasaus og oystersaus for å få frem den autentiske smaken. Asiatiske matbutikker har mye bra, bl.a. fra merket Lee Kum Kee.
- Kjøttbuljong er også kjøpt fra asiatisk matbutikk. Du finner i kylling, biff, grønnsak eller svinesmak. Knorr har egne smaker for asia.
- Hvis du er redd for at sausen klumper seg for raskt, kan du skru varmen ned til lav for å få bedre kontroll.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!