Biff chop suey

Foto: Shutterstock
Skriv ut Del på Facebook
5 porsj

Ingredienser
 

  • 450 g biff mørbrad

Marinade

  • 2 ss maisenna
  • 1 ½ ss vann
  • 1 ss matoljeolje
  • 1,5 ts natron
  • ½ ts salt
  • Matolje til steking

Saus

  • 4 dl vann
  • 3 ss lys soyasaus
  • 2 ss maisenna
  • 2 ss oystersaus
  • 1 ss dark soyasaus
  • 1 ss sukker
  • 1 ss asiatisk kjøttbuljong pulver
  • 1 ts sesamolje
  • ½ ts pepper

Grønnsaker

  • 425 g babymais
  • 225 g bambus
  • 225 g vannkastanje
  • 2 store sjampinjong
  • 2 fedd hakket hvitløk
  • 1 brokkoli
  • 1 stor gulrot

Fremgangsmåte
 

  • Start med å kutte biffen opp i biter og ha oppi en bolle.
    Bitene bør være ca. maks 0,5 cm tykke.
    Mål opp vann og ha deretter i maisenna, natron og salt. Bland godt slik at alle bitene får i seg marinaden. Tilsett matoljen helt til slutt, bland en siste gang før du setter bollen til side. Anbefales å bruke hansker, spisepinner, eller bare gjøre dette for hånd. La biffen marineres i minst 15 minutter, mens du forbereder andre ingredienser.
  • Bland deretter sammen sausen din. Løs ut maisenna med kaldt vann. Så tilsetter du resten av ingrediensene og rører alt godt sammen til sukkeret er oppløst.
  • STEKING:
  • Varm opp en del matolje på medium høy varme, og legg biffen oppi. Prøv å løse biffen fra hverandre, slik at alle bitene blir stekt i oljen. Stek til biffen har fått en fin brunfarge i ca. 2-3 minutter på begge sider. Plukk biffen ut av oljen og la oljen renne ut gjennom en sil.
  • Ha oppi ny olje, og fres hakket hvitløk på høy varme. Når hvitløken har fått en fin farge, legger du oppi brokkoli, gulrot og sopp. Stek i 1-3 minutter ut i fra hvor crunchy du liker grønnsakene. Forvell gjerne brokkolien før du steker den.
  • Legg deretter biffen, vannkastanje, babymais og bambus i kasserollen, og bland alt godt sammen.
  • Rør i bunnen av sausen før å løse opp stivelsen. Hell deretter sausen over i kasserollen på fortsatt medium høy varme. Rør/bland hele tiden slik at sausen ikke klumper seg. Kok i ca. 7-10 minutter, eller til du får ønsket tykkelse på sausen.
  • TIPS:
  • Du kan justere mengden på grønnsakene etter eget ønske.
  • Dersom du foretrekker ekstra mør biff, kan du f.eks. bruke mørbrad eller indrefilet.
  • Bruk helst kinesisk soyasaus og oystersaus for å få frem den autentiske smaken. Asiatiske matbutikker har mye bra, bl.a. fra merket Lee Kum Kee.
  • Kjøttbuljong er også kjøpt fra asiatisk matbutikk. Du finner i kylling, biff, grønnsak eller svinesmak. Knorr har egne smaker for asia.
  • Hvis du er redd for at sausen klumper seg for raskt, kan du skru varmen ned til lav for å få bedre kontroll.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!