Matgleden - Anne Bullen Eek

Biff chop suey

Matgleden

23. februar 2024

,

Foto: Shutterstock

Skriv ut Del på Facebook
Matgleden
5 porsj

Ingredienser
 

  • 450 g biff mørbrad

Marinade

  • 2 ss maisenna
  • 1 ½ ss vann
  • 1 ss matoljeolje
  • 1,5 ts natron
  • ½ ts salt
  • Matolje til steking

Saus

  • 4 dl vann
  • 3 ss lys soyasaus
  • 2 ss maisenna
  • 2 ss oystersaus
  • 1 ss dark soyasaus
  • 1 ss sukker
  • 1 ss asiatisk kjøttbuljong pulver
  • 1 ts sesamolje
  • ½ ts pepper

Grønnsaker

  • 425 g babymais
  • 225 g bambus
  • 225 g vannkastanje
  • 2 store sjampinjong
  • 2 fedd hakket hvitløk
  • 1 brokkoli
  • 1 stor gulrot

Fremgangsmåte
 

  • Start med å kutte biffen opp i biter og ha oppi en bolle.
    Bitene bør være ca. maks 0,5 cm tykke.
    Mål opp vann og ha deretter i maisenna, natron og salt. Bland godt slik at alle bitene får i seg marinaden. Tilsett matoljen helt til slutt, bland en siste gang før du setter bollen til side. Anbefales å bruke hansker, spisepinner, eller bare gjøre dette for hånd. La biffen marineres i minst 15 minutter, mens du forbereder andre ingredienser.
  • Bland deretter sammen sausen din. Løs ut maisenna med kaldt vann. Så tilsetter du resten av ingrediensene og rører alt godt sammen til sukkeret er oppløst.
  • STEKING:
  • Varm opp en del matolje på medium høy varme, og legg biffen oppi. Prøv å løse biffen fra hverandre, slik at alle bitene blir stekt i oljen. Stek til biffen har fått en fin brunfarge i ca. 2-3 minutter på begge sider. Plukk biffen ut av oljen og la oljen renne ut gjennom en sil.
  • Ha oppi ny olje, og fres hakket hvitløk på høy varme. Når hvitløken har fått en fin farge, legger du oppi brokkoli, gulrot og sopp. Stek i 1-3 minutter ut i fra hvor crunchy du liker grønnsakene. Forvell gjerne brokkolien før du steker den.
  • Legg deretter biffen, vannkastanje, babymais og bambus i kasserollen, og bland alt godt sammen.
  • Rør i bunnen av sausen før å løse opp stivelsen. Hell deretter sausen over i kasserollen på fortsatt medium høy varme. Rør/bland hele tiden slik at sausen ikke klumper seg. Kok i ca. 7-10 minutter, eller til du får ønsket tykkelse på sausen.
  • TIPS:
  • Du kan justere mengden på grønnsakene etter eget ønske.
  • Dersom du foretrekker ekstra mør biff, kan du f.eks. bruke mørbrad eller indrefilet.
  • Bruk helst kinesisk soyasaus og oystersaus for å få frem den autentiske smaken. Asiatiske matbutikker har mye bra, bl.a. fra merket Lee Kum Kee.
  • Kjøttbuljong er også kjøpt fra asiatisk matbutikk. Du finner i kylling, biff, grønnsak eller svinesmak. Knorr har egne smaker for asia.
  • Hvis du er redd for at sausen klumper seg for raskt, kan du skru varmen ned til lav for å få bedre kontroll.
Matgleden
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Ovnsbakt camenbert

Lamme korma