Tar litt tid å lage, men i helgen har man tid til det!
4 personer
Ingredienser
- 1 kg høyrygg av okse
- 200 g bacon
- 2 stk løk
- 4 stk sjalottløk
- 20 stk champignon
- 2 dl seterrømme
- 2 dl kremfløte
- 6 dl kraft
- 2 ss tomatpure
- 1 ss sukker
- 2 ss røkt paprika
- 1 ss dijonsennep
- 1 ss worcestersauce
- 1 ss sitronsaft
- smør til steking
- salt og pepper.
Fremgangsmåte
- Skjær bacon i litt store biter og stek det til det er blitt gyldent og sprøtt.
- Skjær kjøttet i litt tykke strimler. Krydre kjøttet med salt og pepper og stek på høy varme i baconfettet når baconet er ferdig. Stek litt og litt kjøtt så det blir stekt og ikke kokt. Legg det ferdig stekte kjøttet over i en bolle. Når du har stekt ferdig alt kjøttet legges det tilbake i stekepannen, tilsett tomatpure, paprikakrydder, sukker og steker i 3-4 minutter.
- Tilsett kraften, kok opp og skru ned varmen så det bare putrer. Hvor lenge dette trenger å trekke avhenger av mørheten i kjøttet. Med høyrygg kan dette småputre i ca 2 timer.
- Smelt smør i kjelen og finhakk løk, sjalottløk og baconet du stekte. Legg dette i kjelen og stek på medium varme til løken er blitt helt myk. Tilsett deretter fløte, rømme, dijonsennep og worcester. Rør rundt og la småputre i 15 minutter. Nå kan du skru av varmen til kjøttet er ferdig trukket.
- Bland kjøttet med sausen i løkblandingen. Hell kjøttet med sausen i kjelen og rør godt rundt. Tilsett litt smør i stekepannen og stek skivet champignon i noen minutter til den har fått litt farge. Tilsett deretter soppen i kjelen sammen med resten. Hold gryta varm frem til servering og smak til med sitronsaft, salt og pepper.
- Server sammen med ris eller potetmos. Dette er ordentlig kosemat og når du lager dette riktig blir det en fantastisk rett! Lykke til.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!