Biff stroganoff

Foto: Shutterstock

Tar litt tid å lage, men i helgen har man tid til det!

Skriv ut Del på Facebook
4 personer

Ingredienser
 

  • 1 kg høyrygg av okse
  • 200 g bacon
  • 2 stk løk
  • 4 stk sjalottløk
  • 20 stk champignon
  • 2 dl seterrømme
  • 2 dl kremfløte
  • 6 dl kraft
  • 2 ss tomatpure
  • 1 ss sukker
  • 2 ss røkt paprika
  • 1 ss dijonsennep
  • 1 ss worcestersauce
  • 1 ss sitronsaft
  • smør til steking
  • salt og pepper.

Fremgangsmåte
 

  • Skjær bacon i litt store biter og stek det til det er blitt gyldent og sprøtt.
  • Skjær kjøttet i litt tykke strimler. Krydre kjøttet med salt og pepper og stek på høy varme i baconfettet når baconet er ferdig. Stek litt og litt kjøtt så det blir stekt og ikke kokt. Legg det ferdig stekte kjøttet over i en bolle. Når du har stekt ferdig alt kjøttet legges det tilbake i stekepannen, tilsett tomatpure, paprikakrydder, sukker og steker i 3-4 minutter.
  • Tilsett kraften, kok opp og skru ned varmen så det bare putrer. Hvor lenge dette trenger å trekke avhenger av mørheten i kjøttet. Med høyrygg kan dette småputre i ca 2 timer.
  • Smelt smør i kjelen og finhakk løk, sjalottløk og baconet du stekte. Legg dette i kjelen og stek på medium varme til løken er blitt helt myk. Tilsett deretter fløte, rømme, dijonsennep og worcester. Rør rundt og la småputre i 15 minutter. Nå kan du skru av varmen til kjøttet er ferdig trukket.
  • Bland kjøttet med sausen i løkblandingen. Hell kjøttet med sausen i kjelen og rør godt rundt. Tilsett litt smør i stekepannen og stek skivet champignon i noen minutter til den har fått litt farge. Tilsett deretter soppen i kjelen sammen med resten. Hold gryta varm frem til servering og smak til med sitronsaft, salt og pepper.
  • Server sammen med ris eller potetmos. Dette er ordentlig kosemat og når du lager dette riktig blir det en fantastisk rett! Lykke til.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!