Matgleden - Anne Bullen Eek

Biff tataki med sesamfrø

Matgleden

19. april 2024

,

Foto: Shutterstock

En deilig liten forrett, som ligner på Carpaccio

Skriv ut Del på Facebook
Biff tataki er en elegant, men overraskende lett å lage, laget med mør oksefilet som er lett krydret, stekt over høy varme og skåret i tynne skiver.
Nok til 4 som forrett, men til 2 hvis man er litt mer sulten!
Matgleden
4 personer

Ingredienser
 

Tataki

  • Ca 400 g indrefilet av okse
  • 2 ss kokosolje eller vanlig olje
  • Sjenerøst dryss salt jeg bruker Himalayasalt
  • 2 ss ristede sesamfrø

Marinade

  • 2 vårløk i tynne skiver
  • 2 ss ukrydret riseddik
  • 1 ss rå honning smeltet
  • 2 ss soyasaus med lavt saltinnhold
  • 1 ts ristet sesamolje
  • 1 ts fiskesaus
  • saft av 1/2 sitron
  • 1 ts tørkede chiliflak

Salat

  • 2 små agurker eller 1 stor skivet papir i tynne skiver
  • 2 reddiker skivet papir i tynne skiver
  • 1 sjalottløk skåret i tynne skiver
  • noen kvister fersk timian

Vinaigrette

  • 1 ss ekstra virgin olivenolje
  • 1 ts hvitvinseddik
  • 1 ts soyasaus med lavt salt innhold
  • 1 ts rå honning smeltet
  • ¼ ts Himalayasalt
  • ¼ ts malt svart pepper
  • Garnityr

Garnityr

  • Fleur de sel
  • Frisk timian

Fremgangsmåte
 

  • Bland alle ingrediensene til marinaden i et målebeger eller en liten miksebolle, gjerne en som er utstyrt med en helletut. Sett til side.
  • Smelt kokosolje i en stekepanne som er satt over høy varme.
    Stek ytrefileten raskt på alle sider mens du pass på at kjøttet ikke blir overstekt. La avkjøles i noen minutter og legg deretter indrefileten i en pose. Hell marinaden over, forsegl posen (fjern så mye luft som mulig) og avkjøl i minst 4 timer eller enda bedre, over natten.
  • Fjern kjøttet fra marinaden (behold den, det vil lage en fantastisk dipsaus), la det dryppe i noen sekunder og rull det deretter inn i de ristede sesamfrøene til det er helt dekket.
  • Skjær kjøttet i tynne skiver og legg det på et serveringsfat, og la det være en stor plass i midten til salaten.
  • For å lage salaten, bland alle ingrediensene til vinaigretten i en liten miksebolle. Legg til de tilberedte grønnsakene og bland forsiktig.
  • Sett salaten direkte i midten av kjøttet. Dryss hele tallerkenen med litt havsalt og frisk timian om ønskelig.
  • Server med marinaden som dipsaus.
Matgleden
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Rømmegrøt

Suksessterte i langpanne