En deilig liten forrett, som ligner på Carpaccio
Biff tataki er en elegant, men overraskende lett å lage, laget med mør oksefilet som er lett krydret, stekt over høy varme og skåret i tynne skiver. Nok til 4 som forrett, men til 2 hvis man er litt mer sulten!
4 personer
Ingredienser
Tataki
- Ca 400 g indrefilet av okse
- 2 ss kokosolje eller vanlig olje
- Sjenerøst dryss salt jeg bruker Himalayasalt
- 2 ss ristede sesamfrø
Marinade
- 2 vårløk i tynne skiver
- 2 ss ukrydret riseddik
- 1 ss rå honning smeltet
- 2 ss soyasaus med lavt saltinnhold
- 1 ts ristet sesamolje
- 1 ts fiskesaus
- saft av 1/2 sitron
- 1 ts tørkede chiliflak
Salat
- 2 små agurker eller 1 stor skivet papir i tynne skiver
- 2 reddiker skivet papir i tynne skiver
- 1 sjalottløk skåret i tynne skiver
- noen kvister fersk timian
Vinaigrette
- 1 ss ekstra virgin olivenolje
- 1 ts hvitvinseddik
- 1 ts soyasaus med lavt salt innhold
- 1 ts rå honning smeltet
- ¼ ts Himalayasalt
- ¼ ts malt svart pepper
- Garnityr
Garnityr
- Fleur de sel
- Frisk timian
Fremgangsmåte
- Bland alle ingrediensene til marinaden i et målebeger eller en liten miksebolle, gjerne en som er utstyrt med en helletut. Sett til side.
- Smelt kokosolje i en stekepanne som er satt over høy varme. Stek ytrefileten raskt på alle sider mens du pass på at kjøttet ikke blir overstekt. La avkjøles i noen minutter og legg deretter indrefileten i en pose. Hell marinaden over, forsegl posen (fjern så mye luft som mulig) og avkjøl i minst 4 timer eller enda bedre, over natten.
- Fjern kjøttet fra marinaden (behold den, det vil lage en fantastisk dipsaus), la det dryppe i noen sekunder og rull det deretter inn i de ristede sesamfrøene til det er helt dekket.
- Skjær kjøttet i tynne skiver og legg det på et serveringsfat, og la det være en stor plass i midten til salaten.
- For å lage salaten, bland alle ingrediensene til vinaigretten i en liten miksebolle. Legg til de tilberedte grønnsakene og bland forsiktig.
- Sett salaten direkte i midten av kjøttet. Dryss hele tallerkenen med litt havsalt og frisk timian om ønskelig.
- Server med marinaden som dipsaus.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!