Biff tataki med sesamfrø

Foto: Shutterstock

En deilig liten forrett, som ligner på Carpaccio

Skriv ut Del på Facebook
Biff tataki er en elegant, men overraskende lett å lage, laget med mør oksefilet som er lett krydret, stekt over høy varme og skåret i tynne skiver.
Nok til 4 som forrett, men til 2 hvis man er litt mer sulten!
4 personer

Ingredienser
 

Tataki

  • Ca 400 g indrefilet av okse
  • 2 ss kokosolje eller vanlig olje
  • Sjenerøst dryss salt jeg bruker Himalayasalt
  • 2 ss ristede sesamfrø

Marinade

  • 2 vårløk i tynne skiver
  • 2 ss ukrydret riseddik
  • 1 ss rå honning smeltet
  • 2 ss soyasaus med lavt saltinnhold
  • 1 ts ristet sesamolje
  • 1 ts fiskesaus
  • saft av 1/2 sitron
  • 1 ts tørkede chiliflak

Salat

  • 2 små agurker eller 1 stor skivet papir i tynne skiver
  • 2 reddiker skivet papir i tynne skiver
  • 1 sjalottløk skåret i tynne skiver
  • noen kvister fersk timian

Vinaigrette

  • 1 ss ekstra virgin olivenolje
  • 1 ts hvitvinseddik
  • 1 ts soyasaus med lavt salt innhold
  • 1 ts rå honning smeltet
  • ¼ ts Himalayasalt
  • ¼ ts malt svart pepper
  • Garnityr

Garnityr

  • Fleur de sel
  • Frisk timian

Fremgangsmåte
 

  • Bland alle ingrediensene til marinaden i et målebeger eller en liten miksebolle, gjerne en som er utstyrt med en helletut. Sett til side.
  • Smelt kokosolje i en stekepanne som er satt over høy varme.
    Stek ytrefileten raskt på alle sider mens du pass på at kjøttet ikke blir overstekt. La avkjøles i noen minutter og legg deretter indrefileten i en pose. Hell marinaden over, forsegl posen (fjern så mye luft som mulig) og avkjøl i minst 4 timer eller enda bedre, over natten.
  • Fjern kjøttet fra marinaden (behold den, det vil lage en fantastisk dipsaus), la det dryppe i noen sekunder og rull det deretter inn i de ristede sesamfrøene til det er helt dekket.
  • Skjær kjøttet i tynne skiver og legg det på et serveringsfat, og la det være en stor plass i midten til salaten.
  • For å lage salaten, bland alle ingrediensene til vinaigretten i en liten miksebolle. Legg til de tilberedte grønnsakene og bland forsiktig.
  • Sett salaten direkte i midten av kjøttet. Dryss hele tallerkenen med litt havsalt og frisk timian om ønskelig.
  • Server med marinaden som dipsaus.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!