Blåbær får man jo tak snart året rundt, både frosne og friske
20 – 25 min
190 C
0
Ingredienser
- 300 g frosne eller friske blåbær hvis du bruker frosne, tin bare 150 g for å knuse, og la 150 g stå frosset
- 1 ts sitronsaft
- 140 g gyllent melis
- 325 g ’00’ mel eller vanlig, pluss ½ ts
- 3 ss maizena
- ¼ ts fint havsalt
- 2 ts bakepulver
- ½ ts natron
- 120 g kefir
- 120 g kremfløte
- 80 g smør smeltet og avkjølt
- 1¼ ts vaniljeekstrakt
- 2 mellomstore egg
- 2 ts granulert eller demerara sukker til dryss
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 190°C, kle en 12-hulls muffinsform med papirhylster. Bruk en gaffel eller potetstapper til å knuse 150 g av blåbærene med sitronsaften og 2 ts melis – du vil ha helt knuste bær, men ikke mos så mye at du ender opp med bare fruktkjøtt. Sett til side en håndfull av de resterende blåbærene til toppene og bland de andre med ½ ts mel. Sikt resten av melet med maizena, salt, bakepulver og natron i en miksebolle. Rør inn det resterende melisen.
- I en mugge, visp sammen kefir, fløte, smeltet smør og vanilje. Visp inn eggene. Bland de våte ingrediensene inn i det tørre til det er blandet, vend deretter inn de knuste blåbærene etterfulgt av de melede hele blåbærene.
- Fordel blandingen mellom muffinsformene og tilsett de resterende blåbærene på toppen. Dryss rikelig med granulert eller demararasukker og stek i 22-24 minutter til de er gjennomhevet og gyllen på toppen – et spyd som er satt inn i en svampaktig bit skal komme rent ut. Avkjøl i formene i 10 minutter, og flytt deretter over på en rist for å avkjøles helt (eller spis når de fortsatt er akkurat varme). Disse egner seg til å fryse.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!