Blåbær og sitron muffins

Foto: Shutterstock

En lett og deilig liten kake.

Skriv ut Del på Facebook
15 – 20 min.
180 C
6 muffins

Ingredienser
 

  • 100 g usaltet smør smeltet og avkjølt
  • 125 g melis pluss ekstra til å drysse over.
  • 25 g vanlig mel
  • 85 g mandelmel
  • 3 stk mellomstore eggehviter
  • 1 stk sitron kun revet skall
  • 85 g blåbær

Fremgangsmåte
 

  • Forvarm ovnen til varmluft 180C Smør rikelig med smør i seks muffinsformer. Smelt smøret og sett til avkjøling.
  • Sikt melis og mel i en bolle. Tilsett mandlene og bland alt mellom fingrene.
  • Pisk eggehvitene i en annen bolle til de danner et lett skum. Lag en fordypning i midten av de tørre ingrediensene, ha i eggehvitene og sitronskall, og rør deretter lett inn smøret til en myk røre.
  • Fordel røren mellom formene, en stor serveringsskje passer perfekt til denne jobben. Dryss en håndfull blåbær over hver kake og stek i 15-20 minutter til den er såvidt stiv og gyllenbrun.
  • Avkjøl i formene i 5 minutter, vend de deretter ut og avkjøl på rist. For servering, dryss lett med melis.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!