En lett og deilig liten kake.
15 – 20 min.
180 C
6 muffins
Ingredienser
- 100 g usaltet smør smeltet og avkjølt
- 125 g melis pluss ekstra til å drysse over.
- 25 g vanlig mel
- 85 g mandelmel
- 3 stk mellomstore eggehviter
- 1 stk sitron kun revet skall
- 85 g blåbær
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til varmluft 180C Smør rikelig med smør i seks muffinsformer. Smelt smøret og sett til avkjøling.
- Sikt melis og mel i en bolle. Tilsett mandlene og bland alt mellom fingrene.
- Pisk eggehvitene i en annen bolle til de danner et lett skum. Lag en fordypning i midten av de tørre ingrediensene, ha i eggehvitene og sitronskall, og rør deretter lett inn smøret til en myk røre.
- Fordel røren mellom formene, en stor serveringsskje passer perfekt til denne jobben. Dryss en håndfull blåbær over hver kake og stek i 15-20 minutter til den er såvidt stiv og gyllenbrun.
- Avkjøl i formene i 5 minutter, vend de deretter ut og avkjøl på rist. For servering, dryss lett med melis.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!