Blåbærkake

Denne oppskriften har jeg fått av min gode venninne fra sykepleierskolen, Sidsel. Nå er det masse deilige friske blåbær i butikken og denne kaken er knallgod. Men en klatt krem ved siden blir den ennå bedre. Denne kaken er bakt med singelfryste blåbær fra Knivsfjellet på Hurum og det ble også noen glass med blåbærsyltetøy. Freds favoritt på pannekaker!

Skriv ut Del på Facebook
Blåbærformkake fra Sidsel. Tar seg flott ut i en paiform.
Porsjoner 8

Ingredienser
 

  • 180 gr smør
  • 180 gr sukker
  • 3 stk egg
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 3 ss melk
  • 180 gr hv.mel
  • 3 dl blåbær

Fremgangsmåte
 

  • Pisk smør og sukker hvitt. Det er lettest å få til om du bruker fingranulert sukker, som eks Lyle Tate. Sukkeret skal bli løst opp.
  • Pisk inn ett og et egg.
  • Bland bakepulver og vaniljesukker med melet og rør det inn i det øvrige.
  • Tilsett 3 ss melk og rør det inn. Bland blåbærene forsiktig inn, så de ikke blir knust. Legg noen på toppen.
  • Stekes på 180 gr ca 40 min.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Verket.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!