Denne oppskriften har jeg fått av min gode venninne fra sykepleierskolen, Sidsel. Nå er det masse deilige friske blåbær i butikken og denne kaken er knallgod. Men en klatt krem ved siden blir den ennå bedre. Denne kaken er bakt med singelfryste blåbær fra Knivsfjellet på Hurum og det ble også noen glass med blåbærsyltetøy. Freds favoritt på pannekaker!
Blåbærformkake fra Sidsel. Tar seg flott ut i en paiform.
8
Ingredienser
- 180 gr smør
- 180 gr sukker
- 3 stk egg
- 1 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
- 3 ss melk
- 180 gr hv.mel
- 3 dl blåbær
Fremgangsmåte
- Pisk smør og sukker hvitt. Det er lettest å få til om du bruker fingranulert sukker, som eks Lyle Tate. Sukkeret skal bli løst opp.
- Pisk inn ett og et egg.
- Bland bakepulver og vaniljesukker med melet og rør det inn i det øvrige.
- Tilsett 3 ss melk og rør det inn. Bland blåbærene forsiktig inn, så de ikke blir knust. Legg noen på toppen.
- Stekes på 180 gr ca 40 min.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!