Blåbærterte med mandefyll

Foto Tone Rieber Mohn

Skriv ut Del på Facebook
Paiform på 28 cm i diameter. Serveres gjerne lun, men holder seg god og saftig selv etter et par dager i kjøleskapet. Dryss over ekstra blåbær og litt melis før servering. Som ekstra tilbehør er det nydelig med pisket krem eller rømme, vaniljesaus eller is.
Porsjoner 1 kake

Ingredienser
 

Mørdeig til tertebunnen

  • 250 g mel
  • 100 g melis
  • 1 egg
  • 30 g finmalte mandler eller mandelmel kan sløyfes

Fyll

  • 300 g romtemperert smør
  • 300 g finkornet sukker
  • 3 stk egg
  • 300 g finmalte mander eller mandelmel
  • 300 g blåbær

Fremgangsmåte
 

Mørdeig

  • Smøret skal være kjøleskapskaldt og i små terninger. Smuldre sammen smør, mel og melis til smøret er finfordelt. Du kan eventuelt kjøre det raskt sammen i en hurtigmikser.
  • Tilsett egg og mandelmel og bland det raskt sammen til en deig. Pakk mørdeigen godt inn i plastfilm og la den hvile i kjøleskapet i minst en times tid før bruk.
  • Varm ovnen til 175 grader. Kjevl ut mørdeigen og kle formen med deigen, klem deigen lett inntil og litt over kanten. Eller skjær deigen i tynne skiver, legg skivene jevnt utover i formen og trykk og klem dem godt sammen så formen blir godt dekket. Prikk deigen lett med en gaffel og la formen stå i kjøleskapet mens du lager fyllet.

Fyll

  • Visp smør og sukker lyst og luftig. Stopp et par ganger underveis og skrap ned langs med sidene i bollen. Visp inn ett og ett egg. Visp godt mellom hvert egg. Bland til slutt inn mandelmelet. Bre fyllet jevnt utover tertebunnen og dryss over blåbærene. Stek terten midt i ovnen i cirka 45 minutter, eller til fyllet har «satt seg».
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Verket.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!