Bilde av Camilla Hamid
Paien er nydelig lun med en iskule. Lokket er sprøtt og deilig. Denne er veldig fin å lage glutenfri.
30 til 40 min
175 c
0
Ingredienser
Blåbærbunn
- 500 gr blåbær frosne eller ferske
- ½ dl sukker
- 2-3 ts Majzena
Smuledeig
- 175 gr smør smeltes
- 0,5 dl sirup has i det smeltede smøret
- 2 dl sukker
- Litt salt
- 3 dl havregryn
- 1,5 dl hv.mel
- 1 ts bakepulver
Fremgangsmåte
Blåbærbunnen
- Bland alle ingrediensene til blåbærbunnen og dekk bunnen av en paiform.500 gr blåbær, 1/2 dl sukker, 2-3 ts Majzena
Sprøtt lokk
- Smelt smøret og ha i sirupen. Bland alle de andre ingredienser og ha det i smør og sirup blandingen. Smør det forsiktig i et jevnt lag over blåbærene.175 gr smør, 0,5 dl sirup, 2 dl sukker, Litt salt, 3 dl havregryn, 1,5 dl hv.mel, 1 ts bakepulver
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!