Blåbærpai med sprøtt lokk

Bilde av Camilla Hamid

Skriv ut Del på Facebook
Paien er nydelig lun med en iskule. Lokket er sprøtt og deilig. Denne er veldig fin å lage glutenfri.
30 til 40 min
175 c
0

Ingredienser
 

Blåbærbunn

  • 500 gr blåbær frosne eller ferske
  • ½ dl sukker
  • 2-3 ts Majzena

Smuledeig

  • 175 gr smør smeltes
  • 0,5 dl sirup has i det smeltede smøret
  • 2 dl sukker
  • Litt salt
  • 3 dl havregryn
  • 1,5 dl hv.mel
  • 1 ts bakepulver

Fremgangsmåte
 

Blåbærbunnen

  • Bland alle ingrediensene til blåbærbunnen og dekk bunnen av en paiform.
    500 gr blåbær, 1/2 dl sukker, 2-3 ts Majzena

Sprøtt lokk

  • Smelt smøret og ha i sirupen. Bland alle de andre ingredienser og ha det i smør og sirup blandingen. Smør det forsiktig i et jevnt lag over blåbærene.
    175 gr smør, 0,5 dl sirup, 2 dl sukker, Litt salt, 3 dl havregryn, 1,5 dl hv.mel, 1 ts bakepulver
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!