Blinier er russiske minipannekaker som skiller seg fra vanlige norske pannekaker ved at de heves med gjær. Skal du lage ekte blinier skal det være bokhvete i røren, og da får du grove pannekaker som smaker godt servert med crème fraîche, rogn eller røkelaks.
Oppskriften gir ca. 20 stk
Kilde: Godt.no og Lise Finckenhagen
4
Ingredienser
Blini
- 2 stk egg
- 3 dl melk
- 15 g gjær fersk
- 1.5 dl bokhvetemel
- 1.5 dl hvetemel
- 0.25 ts salt
- 50 g smør smeltet og avkjølt
Tilbehør
- 1 boks crème fraîche
- kaviar av lodderogn eller annet etter ønsker
- røkelaks
- 1 stk rødløk finhakket
- gressløk
Fremgangsmåte
Blini
- Skill eggeplommer og eggehviter til bliniene. Varm melken til 37 grader og rør ut gjæren med litt av melken.
- Tilsett resten av melken, bokhvetemel, hvetemel og salt. Rør deigen sammen til en jevn blanding. Visp sammen eggeplommene og rør dem inn i deigen. Dekk til bollen med et klede, og la deigen heve i romtemperatur i 45 minutter. Visp eggehvitene stive.
- Vend smøret inn i deigen og vend til slutt inn de stivpiskede eggehvitene.
- Stek små tykke pletter i smør i en stekepanne. Snu plettene når de ser porøse ut og er pent gylne på undersiden.
- Server blinis med crème fraîche, rogn eller røykelaks, rødløk og gressløk.
Tips og triks!
Vi har bodd i Latvia i noen år og ble der introdusert for blinis med rogn, ekte sort russisk kaviar!!
Det var så utrolig godt og kaviaren kan man jo bare drømme om for tiden, desverre. Eller bra for størbabyene da!
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!