Blinis m` røkelaks og rogn

Blinier er russiske minipannekaker som skiller seg fra vanlige norske pannekaker ved at de heves med gjær. Skal du lage ekte blinier skal det være bokhvete i røren, og da får du grove pannekaker som smaker godt servert med crème fraîche, rogn eller røkelaks.
Oppskriften gir ca. 20 stk

Skriv ut Del på Facebook Legg til i min samling
Kilde: Godt.no og Lise Finckenhagen
4

Ingredienser
 

Blini

  • 2 stk egg
  • 3 dl melk
  • 15 g gjær fersk
  • 1.5 dl bokhvetemel
  • 1.5 dl hvetemel
  • 0.25 ts salt
  • 50 g smør smeltet og avkjølt

Tilbehør

  • 1 boks crème fraîche
  • kaviar av lodderogn eller annet etter ønsker
  • røkelaks
  • 1 stk rødløk finhakket
  • gressløk

Fremgangsmåte
 

Blini

  • Skill eggeplommer og eggehviter til bliniene. Varm melken til 37 grader og rør ut gjæren med litt av melken.
  • Tilsett resten av melken, bokhvetemel, hvetemel og salt. Rør deigen sammen til en jevn blanding. Visp sammen eggeplommene og rør dem inn i deigen. Dekk til bollen med et klede, og la deigen heve i romtemperatur i 45 minutter. Visp eggehvitene stive.
  • Vend smøret inn i deigen og vend til slutt inn de stivpiskede eggehvitene.
  • Stek små tykke pletter i smør i en stekepanne. Snu plettene når de ser porøse ut og er pent gylne på undersiden.
  • Server blinis med crème fraîche, rogn eller røykelaks, rødløk og gressløk.

Tips og triks!

Vi har bodd i Latvia i noen år og ble der introdusert for blinis med rogn, ekte sort russisk kaviar!!  
Det var så utrolig godt og kaviaren kan man jo bare drømme om for tiden, desverre. Eller bra for størbabyene da!
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!