17 mai Bløtkake

 

Porsjoner 10

Ingredienser
 

Jordbærmousse

  • 340 g jordbær
  • 80 g sukker
  • 4 plater gelantin
  • 4 ss sitronsaft
  • 4 dl fløte piskes og vendes inn tilslutt

Vaniljekrem

  • 250 g melk
  • 75 g sukker
  • 30 g maizena
  • 1 stk vaniljestang
  • 2 dl fløte
  • 2 plater gelantin

Sukkerbrød

  • 6 stk egg værelsestemperert
  • 180 gr sukker
  • 180 gr hvetemel
  • 1 ts bakepulver

Fremgangsmåte
 

Jordbærmousse

  • Legg gelatinplatene i kaldt vann i 8 minutter. Kok opp 1/3 av jordbærpuréen, skvis ut vannet av gelatinplatene og la de smelte i den varme puréen. Bland det så med resten av jordbærpuréen. Sett i kjøleskapet, mens du lager resten. Rør med jevne mellomrom. Pisk kremen, men ikke for stiv, bare myke topper. Bland den forsiktig med jordbærpureen.

Vaniljekrem

  • Pisk eggeplommer og sukker i en bolle. Tilsett maisenna og bland. Kok opp melken med frø fra vaniljestangen. Hell kokende melk over eggeblandingen , mens du rører. Hell blandingen over i en kasserolle og kok opp til ca 82 gr. Rør godt med en visp hele tiden. Avkjøl. Pisk krem til myke topper, hell den oppbløtte gelantinen i en tynn stråle i kremen mens du visper. Pisk opp den kalde vaniljekremen og bland inn kremen.

Montering

  • Bruk kakeringen fra formen. Sett kaken på fatet og sett ringen rundt. Bruk gjerne en plastremse inni ringen. Legg i den første bunnen, dynk den med det du liker og hell moussen over. Sett tilbake i kjøleskap for å stivne. Når den er stiv legges den andre bunnen på og hell på vaniljekremen. Legg skivede jordbær og blåbær over kremen, ( bruk de bærene du liker). Legg på den siste bunnen. Smør opp kaken med pisket krem. Legg på marsipanlokk om du vil ha det. Hvis ikke sprøyt kremen ut i fint mønster.

Sukkerbrød

  • Pisk egg og sukker til eggedosis Steking 160 gr ca 40 min.
  • Sikt melet med bakepulveret og vend det forsiktig inn i eggedosisen. Hell i en 22 cm form og stek på nederste rille.

Notes

Oppskrift på sukkerbrød finner du HER
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Verket.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!