Personer 10
Ingredienser
Jordbærmousse
- 340 g jordbær
- 80 g sukker
- 4 plater gelantin
- 4 ss sitronsaft
- 4 dl fløte piskes og vendes inn tilslutt
Vaniljekrem
- 250 g melk
- 75 g sukker
- 30 g maizena
- 1 stk vaniljestang
- 2 dl fløte
- 2 plater gelantin
Sukkerbrød
- 6 stk egg værelsestemperert
- 180 gr sukker
- 180 gr hvetemel
- 1 ts bakepulver
Fremgangsmåte
Jordbærmousse
- Legg gelatinplatene i kaldt vann i 8 minutter. Kok opp 1/3 av jordbærpuréen, skvis ut vannet av gelatinplatene og la de smelte i den varme puréen. Bland det så med resten av jordbærpuréen. Sett i kjøleskapet, mens du lager resten. Rør med jevne mellomrom. Pisk kremen, men ikke for stiv, bare myke topper. Bland den forsiktig med jordbærpureen.
Vaniljekrem
- Pisk eggeplommer og sukker i en bolle. Tilsett maisenna og bland. Kok opp melken med frø fra vaniljestangen. Hell kokende melk over eggeblandingen , mens du rører. Hell blandingen over i en kasserolle og kok opp til ca 82 gr. Rør godt med en visp hele tiden. Avkjøl. Pisk krem til myke topper, hell den oppbløtte gelantinen i en tynn stråle i kremen mens du visper. Pisk opp den kalde vaniljekremen og bland inn kremen.
Montering
- Bruk kakeringen fra formen. Sett kaken på fatet og sett ringen rundt. Bruk gjerne en plastremse inni ringen. Legg i den første bunnen, dynk den med det du liker og hell moussen over. Sett tilbake i kjøleskap for å stivne. Når den er stiv legges den andre bunnen på og hell på vaniljekremen. Legg skivede jordbær og blåbær over kremen, ( bruk de bærene du liker). Legg på den siste bunnen. Smør opp kaken med pisket krem. Legg på marsipanlokk om du vil ha det. Hvis ikke sprøyt kremen ut i fint mønster.
Sukkerbrød
- Pisk egg og sukker til eggedosis Steking 160 gr ca 40 min.
- Sikt melet med bakepulveret og vend det forsiktig inn i eggedosisen. Hell i en 22 cm form og stek på nederste rille.
Tips og triks!
Oppskrift på sukkerbrød finner du HER
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!