40 - 45 min
160 C
10
Ingredienser
Jordbærmousse
- 340 g jordbær
- 80 g sukker
- 4 plater gelantin
- 4 ss sitronsaft
- 4 dl fløte piskes og vendes inn tilslutt
Vaniljekrem
- 250 g melk
- 75 g sukker
- 30 g maizena
- 1 stk vaniljestang
- 2 dl fløte
- 2 plater gelantin
Sukkerbrød
- 6 stk egg værelsestemperert
- 180 gr sukker
- 180 gr hvetemel
- 1 ts bakepulver
Fremgangsmåte
Jordbærmousse
- Legg gelatinplatene i kaldt vann i 8 minutter. Kok opp 1/3 av jordbærpuréen, skvis ut vannet av gelatinplatene og la de smelte i den varme puréen. Bland det så med resten av jordbærpuréen. Sett i kjøleskapet, mens du lager resten. Rør med jevne mellomrom. Pisk kremen, men ikke for stiv, bare myke topper. Bland den forsiktig med jordbærpureen.
Vaniljekrem
- Pisk eggeplommer og sukker i en bolle. Tilsett maisenna og bland. Kok opp melken med frø fra vaniljestangen. Hell kokende melk over eggeblandingen , mens du rører. Hell blandingen over i en kasserolle og kok opp til ca 82 gr. Rør godt med en visp hele tiden. Avkjøl. Pisk krem til myke topper, hell den oppbløtte gelantinen i en tynn stråle i kremen mens du visper. Pisk opp den kalde vaniljekremen og bland inn kremen.
Montering
- Bruk kakeringen fra formen. Sett kaken på fatet og sett ringen rundt. Bruk gjerne en plastremse inni ringen. Legg i den første bunnen, dynk den med det du liker og hell moussen over. Sett tilbake i kjøleskap for å stivne. Når den er stiv legges den andre bunnen på og hell på vaniljekremen. Legg skivede jordbær og blåbær over kremen, ( bruk de bærene du liker). Legg på den siste bunnen. Smør opp kaken med pisket krem. Legg på marsipanlokk om du vil ha det. Hvis ikke sprøyt kremen ut i fint mønster.
Sukkerbrød
- Pisk egg og sukker til eggedosis.
- Sikt melet med bakepulveret og vend det forsiktig inn i eggedosisen. Hell i en 22 cm form og stek på nederste rille. Steking 160 gr ca 40 min.
Tips og triks!
Oppskrift på sukkerbrød finner du HER
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!