Dette er Julia Childs oppskrift, ihvertfall så lik orginalen som mulig !
Gryten over alle gryter nå når høsten nærmer seg. Her må man bruke kjøtt som egner seg til å trekke lenge, altså ikke biff.
0 4 pors
Ingredienser
- 100 gr bacon I biter
- 1 kg benfri høyrygg eller annet grytekjøtt
- 3 ss mel
- 2 fedd hvitløk
- 4 stk gulrot
- 1 stk løk
- 1 ss tomatpure
- Ca ½ flaske rødvin
- Ca 2,5 dl kjøttkraft
- 2 stk laurbærblad
- timian
- salt og pepper
- Ca 10 stk sjalott eller sølvløk små løk
- Ca 250 gr sjampignon
- persille ved servering
Fremgangsmåte
- Kutt bacon i fine biter og løken kuttes smått opp. Brun begge deler i smør og ha i en kjele/ gryte.
- Kutt kjøttet i ca 3x3 cm biter og brun kjøttet i olje. Ha kjøttet over i en ildfast form og sett den i stekovnen på 225 gr i ca 20 min for å brune litt mer.
- Skrell og kutt gulrøttene i store biter og brun de litt. Kok ut pannen i litt vann og hell i gryta.
- Ha kjøttet over i gryta og ha over melet, rør litt rundt så det fordeler seg. Ha i tomatpure og krydder.
- Hell først på rødvin, så kraft til det nesten dekker kjøttet. Kjøttet vil også avgi væske og da blir det for mye om kjøttet dekkes helt med en gang.
- Sett gryten i stekovnen på 150 gr eller la den stå og putre på ovnen i ca 3 t. Kjøttet skal være helt mørt.
- Like før servering, stekes småløken og sjampignonen og has over. La gryten surre litt, så løken blir mør.
- Server med ris eller potetmos. Velbekomme !
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!