Boller

 

I mammas håndskrevne oppskriftsbok, har hun lagt til kommentarer om hvem hun har fått oppskriften av og at de er gode.  Denne bolleoppskriften er en av dem.  Den har hun fått av Åse Adamsen og de er virkelig gode. Det kan jeg skrive under på for det har gått med over tusen i årenes løp.  Jeg arvet mammas bok når hun døde bare 62 år gammel. Hun er i tankene mine veldig ofte og jeg savner henne til dags dato.

Skriv ut Del på Facebook

Ingredienser
 

  • 1 kg hvetemel
  • 250 gr smør smuldres inn i melet
  • 150 gr sukker
  • 50 gr gjær løses opp i melken
  • 6 dl melk lunkes til 38 gr.
  • 100 gr rosiner om dere liker det

Fremgangsmåte
 

  • Arbeid deigen godt sammen, den skal ikke være for fast. Hold igjen litt av melet og tilsett litt etter litt, så du har kontroll på at deigen ikke blir fast. Sett den til forheving til dobbel størrelse. Ikke la den heve seg over alle breddegrader. Da blir det gjærsmak på bollene
  • Trill ut runde fine boller, etterhev ca 30 min på et lunt sted. Ta gjerne plast over.
  • Pensle med vispet egg og stekes på 250 gr. ca 10 min. Når du banker på undersiden skal du høre en hul lyd.
  • Ikke begynn å spis før de er helt avkjølt, de virker rå når de er varme. Om du klarer å vente da! Denne deigen er fin å bruke til prinsesse kake også.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Verket.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!