I mammas håndskrevne oppskriftsbok, har hun lagt til kommentarer om hvem hun har fått oppskriften av og at de er gode. Denne bolleoppskriften er en av dem. Den har hun fått av Åse Adamsen og de er virkelig gode. Det kan jeg skrive under på for det har gått med over tusen i årenes løp. Jeg arvet mammas bok når hun døde bare 62 år gammel. Hun er i tankene mine veldig ofte og jeg savner henne til dags dato.
Ingredienser
- 1 kg hvetemel
- 250 gr smør smuldres inn i melet
- 150 gr sukker
- 50 gr gjær løses opp i melken
- 6 dl melk lunkes til 38 gr.
- 100 gr rosiner om dere liker det
Fremgangsmåte
- Arbeid deigen godt sammen, den skal ikke være for fast. Hold igjen litt av melet og tilsett litt etter litt, så du har kontroll på at deigen ikke blir fast. Sett den til forheving til dobbel størrelse. Ikke la den heve seg over alle breddegrader. Da blir det gjærsmak på bollene
- Trill ut runde fine boller, etterhev ca 30 min på et lunt sted. Ta gjerne plast over.
- Pensle med vispet egg og stekes på 250 gr. ca 10 min. Når du banker på undersiden skal du høre en hul lyd.
- Ikke begynn å spis før de er helt avkjølt, de virker rå når de er varme. Om du klarer å vente da! Denne deigen er fin å bruke til prinsesse kake også.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!