Bønnesalat

Skriv ut Del på Facebook
Opplysningskontoret for frukt og grønt, sier bl.a dette om bønner Bønner har både lavt energi - og fettinnhold, samt et høyt innhold av protein som bidrar til vekst i muskelmasse. I tillegg er bønner en kilde til folat som bidrar til å redusere tretthet og utmattelse. Bønner har også et høyt kostfiberinnhold, som er gunstig for fordøyelsen.
Porsjoner 6 porsjoner

Ingredienser
 

Salat

  • 400 g blandede bønner drenert og skyllet
  • 2 stk vårløk finhakket
  • 2 stilker selleri tynt skiver
  • 1 stk stor tomat ta ut innmaten og del fint terninger
  • salt og svart pepper

Dressing

  • 3 ss olivenolje
  • 1 ss hvit vineddik
  • 1 ts sukker
  • 2 ts Dijon sennep
  • 1 ss hakket frisk estragon
  • 1 ss hakket frisk persille

Fremgangsmåte
 

  • Ha alle salatingrediensene i en bolle og bland godt. Bland dressingingrediensene i en separat bolle.
  • Hell dressingen over salaten, krydret godt med salt og pepper og bland.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Verket.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!