Bringebær og mascarponekrem

En nydelig frisk og god krem til kakefyll i bløtkake.

Ingredienser
 

  • 800 gr bringebær
  • 8 ss sukker
  • 6 plater gelantin
  • 250 gr mascarpone
  • 6 dl kremfløte
  • 1 ts vaniljepulver eller frø fra 2 stenger
  • 2 ss siktet melis

Fremgangsmåte
 

  • Rens bringebær. Knus noen i en blender. Legg gelatinplater i bløt i kaldt vann i ca 10 minutter. Ta gelatinplatene opp av vannet, klem ut vannet og smelt i mikroovn i en liten skål. Bland den smeltede gelantinen med de knuste bringebærene. Pisk fløten nesten stiv (ikke for mye). Bland kremen inn i mascarponeosten litt etter litt. Vend inn vaniljen og melisen til slutt. Vend bringebærene inn i kremen.

Notes

Oppskrift på bløtkaken finner du her: Marsipankake
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Verket.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!