Bringebærsufflè

Foto: Rema 1000

Du kan bytte bærene med eks multer eller bjørnebær

Skriv ut Del på Facebook
hermetiserte pærer, se oppskrift her: Pærer
12 – 13 min
180 ¤ varmluft
4 personer

Ingredienser
 

Vaniljekrem

  • 2 dl melk
  • ½ stk vaniljestang
  • 2 stk eggeplommer
  • 1 ss maizena
  • 2 ss sukker

Sufflè

  • 400 g bringebær frosne
  • 4 stk eggehviter
  • 4 ss sukker
  • 1 ss maizena

Til smøring

  • 4 ss smør
  • 4 ss sukker
  • 2 ss melis til dryss på toppen

Fremgangsmåte
 

Vaniljekrem

  • Hell melken i en tykkbunnet kasserolle. Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha frøene og stangen over i melken og gi det et oppkok. Trekk kasserollen til side og la melken trekke smak i 10-15 minutter. Ta ut vaniljestangen. Visp eggeplommer, sukker og maisenna luftig og klumpfri i en bolle. Hell melken over eggeblandingen mens du visper. Visp til blandingen er helt glatt. Hell alt tilbake i kasserollen. Kok opp under konstant visping til kremen blir tykk og fin (den må koke til det bobler skikkelig).
    Visp til kremen er helt glatt. Gni den varme kremen gjennom en sil og over i en vid bolle eller form. Legg plastfolie helt ned på kremen for å unngå snerk. Oppbevar vaniljekremen i kjøleskapet frem til bruk.

Sufflè

  • Tin bringebær og kjør dem i en mixer til saus. Sil sausen gjennom en sikt for å få bort stener og kok den ned til det er igjen 1 dl.
  • Smør 6 former med smør og dryss med sukker. Dra penselen med smør rett opp, for suffleen skal gå oppover.
    Alt smøret skal være sukkerbelagt.
  • Stivpisk eggehvitene med 4 ss sukker og en ss maizena.
    Ikke pisk så lenge at hvitene blir kornete.
  • Bland kald vaniljekrem med bringebærpureen.
  • Bland ⅓ av marengsen med vanilje og bringebærblandingen. Blad godt.
    Så vender du inn en ⅓ til, og bland godt, vend hele tiden samme vei. Dette gir bedre reisning i suffleèn.
    Den siste ⅓ blandes forsiktig inn.
    Sørg for at alt blir blandet godt med nennsom hånd.
  • Hell sufflemassen i formene til de er helt fulle.
    Sett tommelen på kanten av formen og dra rundt, så alt sukkeret forsvinner.
  • Sett formene på stekebrett og stek i i 12-14 min. Hold øye med dem etter 12 min.
  • Åpne ovnsdøren forsiktig og ta stekebrettet ut av ovnen.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!