Brokkolisalat

Skriv ut Del på Facebook
Dette er en kjempegod og sunn salat som passer utmerket til sommerens grillmat! Ungene elsker brokkoli.
Allergener
Personer 8 personer

Ingredienser
 

Salat

  • 2 stk store brokkoli
  • 1,5 dl rosiner
  • 100 gr ristede pinjekjerner eller gresskarkjerner
  • 1 stk stor rødløk
  • 200 gr bacon

Dressing

  • 1,5 dl creme fraice
  • 0,5 dl sukker
  • 3 ts rødvinseddik

Fremgangsmåte
 

Salat

  • Del brokkolien i fine små buketter og forvell dem i noen sekunder. Da blir de irrgrønne og fine. Avkjøl kjapt i kaldt vann. la de renne godt av seg og legg til tørk på et kjøkkenpapir.
  • Stek bacon i små biter til det er sprøtt.
    Rist de kjernene du ønsker å bruke i en middels varm panne.
  • Skjør løken i små biter. Hvis du vil ha den mildere, kan du legge den i kaldt vann en stund. Da trekker du ut bitterstoffene. Tørkes godt på kjøkkenpapir.

Dressing

  • Bland ingrediensene godt sammen og smak til med eddik, salt og pepper.
  • Bland dressingen med salaten.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Verket.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!