Brun saus

Skriv ut Del på Facebook

Ingredienser
 

  • 3 ss smør
  • 3 ss mel
  • Ca. 6 dl kraft evt buljong
  • soyasaus
  • salt og pepper

Fremgangsmåte
 

  • Smelt smøret i en stekepanne og ha i melet, la mel og smørblanding bli pent brun under kontinuerlig røring. Spe med kraften og la sausen koke opp mellom hver speeing, det er da den tykner.
  • Smak til med salt og pepper og evt soyasaus. Nå kan du leke deg med smaker, gjerne krydder. Til lam er det godt med rosmarin og en fløteskvett. Til vilt er det godt med litt rognebærgele og litt rødvin. Til svin synes jeg timian er nydelig. En fløteskvett eller litt rømme skader aldri.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Verket.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!