En kjent dansk kaffekake som lages av gjærdeig!
Her er en link til fremgangsmåte på YouTube
15 – 20 min.
200 C
Utstyr
- 1 avlang form, ca. 20 x 20 eller en større kaken skal ikke være veldig høy
Ingredienser
- 200 gram lunken melk tilsvarende 2 desiliter
- 50 gram gjær
- 1 egg
- 400 gram hvetemel ca mengde
- 50 gram sukker
- 100 gram mykt smør
Topping ( Remonce)
- 100 gram mykt smør
- 150 gram brunt sukker
- 75 gram vaniljekrem, kan sløyfes
Fremgangsmåte
- Rør ut gjæren i den lunkne melken. Rør så inn egg.
- Elt så inn hvetemel sammen med sukker og halvsmeltet smør. Bruk gjerne mikser, men deigen kan også eltes for hånd. Elt deigen og la den hvile på et lunt sted i 15 minutter. Se evt her hvordan en deig er opparbeidet.
- Del så deigen i to like store biter, som strekkes ut slik at de passer til to former på ca. 20 ganger 20 centimeter. Eller en annen lignende størrelse – det er ikke så nøyaktig. Du kan også lage én stor.
- Lag noen fordypninger i deigen med fingrene.
Topping ( Remonce)
- Mykt smør blandes med brunt sukker, deretter røres litt vaniljekrem i. Jeg synes vaniljekremen gir en bedre remonse til kaken, men kan utelates.
- Smør den smakfulle remonsen på gjærdeigen, og la nå den fynske brunsvigeren heve i 30 minutter. Dette gjelder begge former. Ekstra tips: Smør om nødvendig. kanten på kaken med sammenvispet egg, da det gjør kaken enda mer deilig.
- Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
- Stek kaken i ca. 15-17 minutter – avhengig av hvor hvor varm din ovn blir.
Tips og triks!
Se linken for fremgangsmåten på YouTube
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!