Brusselkjeks

Foto: Shutterstock

På tid med julebaksten? Bildet er av Tyske skiver som blir rullet på samme måte.

Skriv ut Del på Facebook
8 – 10 min
200 C

Ingredienser
 

  • 300 g hvetemel
  • 100 g sukker
  • 200 g smør
  • 1 ts vaniljesukker
  • Pynt:
  • 1 eggehvite
  • perlesukker eventuelt farget eller
  • finhakkede skåldede mandler

Fremgangsmåte
 

  • Ha alle ingrediensene i en food processor og kjør til deigen samler seg. Har du ikke food processor, smuldrer du først mykt smør i melet. Bland i sukker og vaniljesukker og elt sammen til en jevn deig.
  • Trill deigen ut til pølser som er ca 4 cm i diameter. Pensle over rullene med eggehvite og rull dem deretter i perlesukker eller hakkede mandler (se tips). Sett rullene i kjøleskapet i minst 2 timer.
  • Skjær rullene i skiver og legg dem på bakepapirdekkede stekeplater. Stekes ved 200°C grader i 8-10 minutter til de er lett gyldne.
    Avkjøles på rist.

Tips og triks!

Du får kjøpt farget perlesukker, eller så kan du rulle de i hakke nøtter, mandelflak eller hva du måtte ønske.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!