Bulgarsk svinegryte

Foto: Shutterstock

Alt i ei gryte er veldig kjekt!

Skriv ut Del på Facebook
4 personer

Ingredienser
 

  • 600 gram svinekjøtt
  • 1 løk hakket
  • 2 fedd hvitløk finhakket
  • smør til steking
  • 3 ss tomatpuré
  • 1 ss paprikapulver den røkte har veldig god smak
  • 1 boks hakkede hermetisk tomater (med urtekrydder)
  • 2 paprikaer i strimler
  • 2 poteter i terninger
  • 150 gram ris ukokt
  • 4 dl vann
  • Salt og pepper
  • Urtekrydder: eks. timian eller basilikum

Fremgangsmåte
 

  • Skjær kjøttet i terninger. Smelt litt smør i en gryte på forholdsvis sterk varm og brun kjøttet. Tilsett løk og hvitløk , og la det steke med.
    Bland inn tomatpuré og paprikapulver. Stek videre i et par minutter. Tilsett krydder, vann og en boks med hermetiske tomater. La putre mens du skjærer paprika og poteter.
    Skyll risen i kaldt vann med et dørslag. Ha alt i gryten og kok opp. La gryten putre i 20-30 minutter til alt er mørt. Tilsett om nødvendig mer vann. Smak til med salt og pepper.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!