Butter chicken

Foto: Shutterstock

En deilig indisk kyllingrett!

Skriv ut Del på Facebook
Butterkylling krever litt forberedelse, men lag en stor porsjon og frys bort litt, så har du en lettvinn middag en annen dag! Nanbrød oppskrift
0

Ingredienser
 

  • ca 1 kg kylling lårfilet eller bryst

Marinade

  • 3 dl yoghurt naturell
  • 4 fedd hvitløk
  • 1 klump revet fersk ingefær
  • 1 stk sitron saften
  • 1 ss chilipulver
  • 1 ss gurkemeie
  • 1 ss garam masala
  • 2 ts salt
  • 1 ts sukker

Saus

  • 1 stk løk
  • 5 fedd hvitløk
  • 3 stk rød chili
  • 1 boks hermtiske tomater
  • 1 ss korianderfrø
  • 3 stk kardemommefrø
  • 0,5 ss hel sort pepper
  • 1 ss gurkemeie
  • 1 ss chilipulver
  • 1 ts kanel
  • 3 dl kremfløte
  • 150 gram smør
  • 0,5 stk sitron saften
  • fersk koriander

Raita

  • 2 dl mat youghurt, eks gresk youghurt
  • 2 stk hvitløksfedd presset
  • 1 ts revet skall fra sitron økologisk eller godt vasket
  • ½ ts salt
  • 1 knivsodd kajennepepper
  • 2 ss finhakket persille
  • 1 stk agurk

Fremgangsmåte
 

Marinade

  • Lag marinaden. Jeg synes det beste resultatet blir når kyllingen får kose seg i marinaden i ca 12 timer, men det går fint med kortere tid.
    Del opp kyllingen i passende store biter. Bland sammen alle ingrediensene til marinaden og bland godt sammen i en bolle. Ta på plastfolie og sett i kjøleskapet

Saus

  • Når du skal lage sausen starter jeg med en tørr stekepanne og legger i alle krydderne. Stek krydderne på medium varme til du kjenner lukten sprer seg godt i hele rommet. Dette tar ca 5 minutter. Når du steker/varmer krydder får du frem mer og bedre smak fra krydderne. Når krydderne er ferdig heller du de i en morter/bolle og knuser dem til pulver. Du kan også bruke en blender eller kaffekvern.
  • Bruk den samme pannen og tilsett 2 ss med smør. Legg i finhakket løk, chili og hvitløk. La løken steke seg gylden før du tilsetter krydderne du akkurat har knust. Stek i noen minutter til. Tilsett de hermetiske tomatene, sitronsaft og kremfløte. Spar 1 ss med fløte til pynt av retten tilslutt. La sausen koke i 20 minutter.
  • Bruk en stavmikser og kjør sausen helt glatt. Sil sausen igjennom en finmasket sil. Sausen skal være helt glatt. Skru ned varmen til rett under kokepunktet og rør inn kalde smørterninger inn i sausen. Ta litt og litt av smøret og rør til den er smeltet før du tilsetter mer smør. Dette gir en fantastisk blank og deilig saus. Denne metoden kaller kokkene å montere en saus med smør.

Tilslutt

  • Stek kyllingbitene, de trenger ikke være gjennomstekt. Tilsett kyllingen med marinaden i sausen og la trekke i 25 minutter til. Smak til med salt, pepper, sitron og chili.
    Det er som med all annen mat viktig at retten har en god balanse. Det er kombinasjonen mellom det sterke, søte og syrlig som skaper denne balansen. Prøv deg frem til du får en perfekt rett for deg.
  • Rett før servering heller du i finhakket koriander. Rist den siste spiseskjeen med fløte og hell over i små striper over retten. Dette smaker godt og ser veldig fint ut. Server sammen med ris. Det er også veldig godt med Nanbrød og raita. Lykke til.

Raita

  • Fjern skallet og det bløte midtpartiet på agurken. Skjær den i små terninger. Smak til yoghurten med hvitløk, sitronskall, salt og kajennepepper. Vend inn agurk og persille og la raitaen stå i kjøleskapet frem til servering.
  • Den tradisjonelle sausen raita, serveres kald til det meste av sterkt krydret indisk mat. Det være seg kjøtt, kylling eller fisk. Den tar kun et par minutter å lage, så du kan nesten ikke la være å prøve.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!